L. Linkevičius: Lietuvai visuomet buvo ir bus svarbi JAV parama

2014-02-18, 10:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dvišalius JAV ir Lietuvos santykius, transatlantinę partnerystę, ekonomikos, prekybos ir energetikos klausimus bei Europos Sąjungos (ES) ir JAV bendradarbiavimą ES Rytų kaimynystės srityje Vašingtone viešintis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius aptarė su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Europos ir Eurazijos reikalams Viktorija Nuland (Victoria Nuland).

"Lietuva, artimai ir kūrybingai dirbdama su JAV administracija bei šios šalies verslu, turėtų išnaudoti visas strateginės partnerystės su JAV teikiamas galimybes ir privalumus", - sakė L. Linkevičius.

Ministras pažymėjo, jog Lietuvai visuomet buvo ir bus svarbi JAV parama NATO, taip pat - Lietuvai pirmą kartą pirmininkaujant Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai.

"Džiaugiamės, kad pirmininkavimo ES Tarybai metu Lietuva pasiekė prasmingų rezultatų ne tik Briuselyje, bet intensyviai dirbo ir su Vašingtonu", - teigė L. Linkevičius.

Lietuvos diplomatijos vadovas teigė neabejojąs, jog sėkmingos ES ir JAV derybos dėl naujos prekybos ir investicijų sutarties dar labiau sustiprins transatlantinę partnerystę, sukurs naujas darbo vietas abiejose Atlanto pusėse, paskatins ekonomikos augimą ES ir JAV.

Lietuvos diplomatijos vadovas vasario 13-22 dienomis su darbo vizitu lankosi JAV. Vasario 19-ąją L. Linkevičius pirmininkaus atviriems Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos debatams dėl būtinybės sustiprinti teisės viršenybės principų taikymą JT misijų veikloje.

Lietuva nenuolatine Saugumo Tarybos nare dvejų metų laikotarpiui tapo 2014 m. sausio 1 d. Vasario mėnesį Lietuva pirmininkauja Saugumo Tarybai.


 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24