Valstybės pažangos taryba aptarė strategijos „Lietuva 2030" įgyvendinimą

2014-02-04, 19:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Vyriausybėje posėdžiavo Lietuvos valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2030" įgyvendinimą prižiūrinti Valstybės pažangos taryba, vadovaujama Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus. Tarybos nariai aptarė pažangos darbų įgyvendinimą, diskutavo dėl ateities prioritetinių darbų Vyriausybei.

Premjeras A. Butkevičius Tarybos nariams pristatė svarbiausius praėjusių metų Vyriausybės darbus – šiemet įsigaliojusį patobulintą Teritorijų planavimo įstatymą, mažinantį biurokratines kliūtis ir sudarantį palankesnes sąlygas investicijoms, įsibėgėjusią daugiabučių renovaciją, tęsiamus strateginius energetinius projektus ir kitus svarbius darbus.

Posėdžio metu aptartas 2014 m. pažangos darbų progresas (darbų įgyvendinimo planavimas ministerijų strateginiuose veiklos planuose) bei susitarta dėl Tarybos narių indėlio įgyvendinant ir viešinant 2014 m. pažangos darbus. Siekiant aktyvesnio Tarybos narių įsitraukimo į pažangos darbų įgyvendinimą ir jų rezultatų viešinimą, sutarta, jog Valstybės pažangos tarybos nariai susiburs į siauresnes temines grupes ir pasiūlys galimas pažangos darbų kryptis bei pristatys šiuos siūlymus Tarybai ir Vyriausybei.

Valstybės pažangos tarybai taip pat buvo pristatyti pastarąjį pusmetį vykusio trečiojo pažangos forumo „Gerovės valstybės modelis – šiaurietiška patirtis ir perspektyvos Lietuvoje" rezultatai ir baigiamojo renginio koncepcija. Ministras Pirmininkas pakvietė visus Tarybos narius aktyviai dalyvauti renginio metu vyksiančiuose debatuose.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24