URM: ES turi reikalauti ištirti taikių protestuotojų pagrobimus ir kankinimus Ukrainoje

2014-02-04, 18:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos Sąjunga turėtų neatidėliodama imtis svarstyti galimus tolesnius veiksmus dėl pagrobimų, kankinimų ir nežmoniško elgesio su taikiais protestuotojais Ukrainoje, teigiama Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Lietuva priėmė gydytis Ukrainos opozicijos aktyvistą, vieną iš protesto akcijos automobiliais Automaidano lyderių Dmytro Bulatovą, kurio būklė atspindi aiškius ilgalaikio kankinimo ir žiauraus elgesio požymius. Tai konstatuojama ir ES vyriausiosios įgaliotinės užsienio reikalams ir saugumo politikai Ketrinos Ešton (Catherine Ashton) sausio 31 dienos pareiškime.

Lietuvos diplomatijos tarnybos įsitikinimu, Europos Sąjunga turi reikalauti Kijevo atlikti nuodugnų ir nepriklausomą šio ir kitų panašių atvejų tyrimą ir nubausti kaltuosius.

Ukraina yra prisijungusi prie Jungtinių Tautų konvencijos prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą, tačiau atsiranda nuogąstavimų dėl šios konvencijos tinkamo įgyvendinimo.

D. Bulatovas į Lietuvą gydytis atvežtas sekmadienio naktį, primena ELTA. Pirmasis jo pasirodymas spaudai numatomas ketvirtadienį.

D. Bulatovas buvo dingęs be žinios sausio 22 dieną, vėliau buvo rastas netoli Kijevo. Automaidano lyderis buvo sunkiai sumuštas, jam sužeista ausis.

D. Bulatovas teigė, kad jo pagrobėjai užrišo akis ir kankino prieš išmesdami jį miške.

D. Bulatovas yra trečiasis protestuotojas iš Ukrainos, kuris gydomas Lietuvoje. Iš viso Lietuva yra pasirengusi priimti gydymui 10 nukentėjusių Ukrainos protestuotojų.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24