V. P. Andriukaitis siekia sumažinti šešėlį odontologijoje

2014-02-04, 13:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį papiktino gynybinė šalies Odontologų rūmų pozicija, kai ši savivaldos institucija, užuot ieškojusi priemonių, kaip skaidrinti vienos iš medicinos sričių veiklą, suabejojo Valstybinės mokesčių inspekcijos tyrimo duomenimis apie nustatytus pažeidimus dantų gydytojų kabinetuose.

V. P. Andriukaitis, išklausęs Odontologų rūmų informaciją, kad nė vienai įstaigai už medicinos kortelių nepildymą - tiesioginį teisės aktų pažeidimą - nebuvo atimta licencija, tik suabejota mokesčių inspekcijos duomenimis, prisiminė senas lietuvių patarles apie tai, kaip ranka ranką plauna.

Praėjusiais metais Valstybinė mokesčių inspekcija vykdė akciją "Balti chalatai", per kurią odontologijos įstaigose nustatyta ne tik daug įvairių finansinių, bet ir tiesiogiai su sveikatos priežiūros paslaugų teikimu ir dokumentų pildymu susijusių teisės normų pažeidimų. Paciento kortelėse odontologai privalo kaupti duomenis apie ligoniams atliktas procedūras.

Kai tokių kortelių nėra, neįmanoma nustatyti, kokios paslaugos atliktos pacientui, kokios jų kainos, ar tinkamai gydytas, kokios medžiagos panaudotos. Be duomenų iš kortelės pacientas netgi neturi juridinio pagrindo reikalauti žalos atlyginimo, jei turi pretenzijų odontologui.

Pasak Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistų, visos atliekamos operacijos turi būti dokumentuose parašytos konkrečiai.

Anot ministro, tik Odontologų rūmams padirbėjus kartu su mokesčių inspekcija, paieškojus bendrų sprendimų, kaip sumažinti šešėlį odontologijoje, galima bus tikėtis, kad licencijavimo klausimas būtų uždarytas.

Odontologų rūmai išduoda odontologijos praktikos licencijas, burnos priežiūros specialisto praktikos licencijas fiziniams bei licencijas odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigoms juridiniams asmenims.


 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24