URM pareiškimas dėl Palestinos statuso UNESCO

2011-11-02, 12:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Palestinos statuso tarptautinėse organizacijose klausimu Lietuva nuosekliai siekia ir sieks vieningos ES pozicijos. Šįkart jos nepavykus pasiekti, kartu su ES narėmis Vokietija, Švedija, Čekija ir Nyderlandais išsakėme nacionalinę poziciją.

Lietuva laikosi pozicijos, kad Palestinos prašymas tapti visaverte Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) nare yra ankstyvas. Tai vargiai prisidės prie spartesnio Palestinos klausimo sureguliavimo. Šis žingsnis veikiau apsunkins tarptautines pastangas sparčiau pasiekti visoms regiono partnerėms priimtiną, regiono taiką ir ilgalaikį stabilumą užtikrinsiantį sprendimą. Be to, jis politiškai ir finansiškai susilpnins pačią UNESCO.
Lietuva rėmė ir rems dviejų valstybių sambūviu pagrįstą sprendimą, kurio pagrindu taikiai ir saugiai viena šalia kitos egzistuotų Izraelio Valstybė ir nepriklausoma demokratinė Palestinos valstybė.
Lietuva kasmet vykdo bent vieną vystomojo bendradarbiavimo projektą su Palestina savivaldos gebėjimų stiprinimo, nevyriausybinių organizacijų plėtros ir kitose srityse. Palestinos generalinės delegatūros Suomijoje vadovas Nabilas Darvišas Alvaziras (Nabil Darwish Alwazir) šiais metais Lietuvos Vyriausybės buvo pripažintas Palestinos generalinės delegatūros vadovu su rezidavimo vieta Helsinkyje.
Formuluodami koordinuotą nacionalinę poziciją, remiamės politinės logikos, principingumo, nuoseklumo, pragmatizmo prielaidomis bei šalies strateginių ir saugumo interesų suvokimu.

www.urm.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24