Susitikimo su Ukrainos ambasadoriumi metu D. Grybauskaitė pasmerkė smurtą Kijeve

2014-01-24, 15:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasmerkė jėgos naudojimą prieš demonstrantus Ukrainos sostinėje Kijeve. Penktadienį šalies vadovė susitiko su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Valerijumi Žovtenka, su kuriuo aptarė situaciją Kijevo Nepriklausomybės aikštėje (Maidane).

"Prezidentė labai griežtai pasmerkė brutalios jėgos naudojimą šalyje, ypač prieš Euromaidano dalyvius, kurie žuvo ir buvo sužeisti, bei paragino Ukrainos opoziciją ir vadovybę sėsti prie derybų stalo ir spręsti susidariusią situaciją, kad krizė toliau nebūtų eskaluojama ir tarptautinei bendruomenei nereikėtų įsikišti", - po susitikimo sakė Prezidentės vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė.

Pasak jos, D. Grybauskaitės ir V. Žovtenkos susitikimo metu nebuvo kalbėta apie galimas sankcijas Ukrainai, jei padėtis šalyje nesikeis. J. Neliupšienė pabrėžė, kad pirmadienį dešimt Kijeve per susidūrimus nukentėjusių žmonių bus atvežti gydymui ir reabilitacijai Lietuvoje.

V. Žovtenka, savo ruožtu, teigė, kad Ukrainoje jau prasidėjo dialogas tarp valdžios ir opozicijos.

"Tikiuosi, jog bus rastas konstruktyvus sprendimas ir išeitis iš šios vidaus politikos situacijos", - vylėsi ambasadorius. Anot jo, Ukrainoje kol kas nėra tokios padėties, kuri reikalautų tarptautinių sankcijų. "Tikiuosi, kad jokios sankcijos nebus pritaikytos", - sakė V. Žovtenka.

Ambasadorius teigė tikintis, jog Lietuva susidariusią padėtį įvertins tinkamai. "Iš Lietuvos pusės tikiuosi kantrybės, supratimo ir palaikymo", - kalbėjo jis.

ELTA jau skelbė, jog Ukrainos opozicijos lyderiai ketvirtadienio vakarą neslėpė nusivylimo keturias valandas trukusių krizinių pokalbių su prezidentu Viktoru Janukovyčiumi rezultatais. Demonstrantų paleidimas, anot jų, yra vienintelis gautas pažadas, praneša agentūra AFP. "Vienintelis dalykas, dėl ko mes susitarėme susitikime su V. Janukovyčiumi, yra pažadas paleisti visus demonstrantus", - Nepriklausomybės aikštėje Kijeve susirinkusiems vyriausybės priešininkams sakė Vitalijus Klyčko.

Prezidentas esą nesutinka nei pats atsistatydinti, nei atstatydinti vyriausybės.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24