Prezidentė priėmė Islandijos ambasadorės skiriamuosius raštus

2014-01-24, 12:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė naujosios Islandijos ambasadorės Kristin Adalbjor Arnarsdottir skiriamuosius raštus.

Prezidentė su ambasadore aptarė Lietuvos ir Islandijos dvišalius santykius, ekonominius ryšius, Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą bei aktualius NATO klausimus.

Šalies vadovė pabrėžė, jog Lietuvą ir Islandiją sieja glaudūs draugystės ryšiai. Pasak Prezidentės, prieš 23 metus Islandija tvirtai rėmė mūsų tautos kovą už laisvę ir pirmoji pripažino atkurtą nepriklausomą Lietuvos valstybę. Dabar abi šalys plėtoja glaudžius dvišalius santykius, sėkmingai bendradarbiauja NATO bei kituose regioniniuose ar tarptautiniuose forumuose ir sutelktomis jėgomis siekia, kad Šiaurės ir Baltijos regionas taptų sparčiausiai augančiu Europoje.

Pasak Lietuvos vadovės, abiejų tautų draugystę rodo ir Vilniuje per Islandijos nepriklausomybės dieną, birželio 17-ąją, trečią kartą rengiamas festivalis „Ačiū, Islandija!"

Susitikime aptarta ir Europos ekonominė padėtis. Šalies vadovė pabrėžė, jog nuo krizės skaudžiai nukentėjusios Lietuva ir Islandija vienos pirmųjų sėkmingai įveikė sunkumus ir Europoje laikomos atsakingos finansinės politikos pavyzdžiu.

Taip pat kalbėta apie pasirengimą šiemet rugsėjį įvyksiančiam NATO viršūnių susitikimui. Bendras Lietuvos ir Islandijos interesas - Aljanso kolektyvinės ir išmaniosios gynybos stiprinimas vykdant reguliarias kolektyvinės gynybos pratybas, pasirengimas atremti kibernetines atakas bei energetinio saugumo grėsmes.

1957 m. gimusi ambasadorė baigė anglų kalbos, komunikacijos ir viešojo administravimo studijas Islandijos ir JAV universitetuose. Diplomatinę karjerą pradėjo 2007 m., anksčiau dirbo ambasadore Kinijai, Australijai, Kambodžai, Laosui, Mongolijai ir kitoms to regiono valstybėms.

president.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24