Prezidentė pareiškė užuojautą dėl B. Lubio mirties

2011-10-24, 10:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė pareiškė užuojautą dėl ilgamečio Lietuvos pramonininkų konfederacijos pirmininko ir įkūrėjo, koncerno „Achemos grupė" vadovo, Kovo 11 - osios akto signataro, verslininko, mokslininko, politiko, visuomenės veikėjo, mecenato Bronislavo Lubio mirties.

„Bronislovas Lubys buvo vienas aktyviausių Lietuvos pramonės kūrėjų ir puoselėtojų, įnešė ženklų indėlį į Lietuvos chemijos mokslo plėtrą ir populiarinimą, tapo daugelio išradimų ir straipsnių spaudoje autoriumi, dėstytoju, mokslininku. Jis daug prisidėjo, ugdydamas jaunuosius mokslininkus. Už šią veiklą B.Lubiui suteiktas KTU ir Klaipėdos universiteto garbės daktaro vardas. Dėl aktyvios mecenato veiklos, paramos ir dėmesio kultūros renginiams, knygų leidybai ir meno plėtrai Lietuvoje B.Lubį ilgam prisimins kultūros ir meno žmonės. B.Lubys buvo Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos deputatas, Ministras Pirmininkas, aktyvus visuomenės veikėjas, politikas ir verslininkas, siekęs stiprinti Lietuvos ekonominę galią ir plėtoti ryšius su kitomis valstybėmis. Jis nuolatos aktyviai dalyvavo ne tik valstybės ekonominiame, bet ir visuomeniniame politiniame gyvenime. Už savo veiklą B.Lubys buvo apdovanotas reikšmingais mūsų šalies ir užsienio valstybių apdovanojimais", - rašoma šalies vadovės užuojautoje.
Prezidentė pareiškė gilią užuojautą Velionio artimiesiems, bendražygiams, bičiuliams, visiems, kuriems brangus iškilaus žemaičio Bronislovo Lubio atminimas.

Prezidentės spaudos tarnyba
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24