E. Vareikis galutinio sprendimo dėl tolesnio darbo Seime nėra priėmęs

2014-01-08, 18:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje sustabdęs Egidijus Vareikis nėra priėmęs galutinio sprendimo dėl galimybės likti Seimo nariu. Pagalvoti apie kitokios karjeros kelią netiesiogiai jam siūlė ir kai kurie konservatoriai.

"To, kas vyko šiandien, nepriimu kaip siūlymo, mes pasikalbėjome. Siūlymų būta įvairių. Yra proga apie tai pagalvoti. Sprendimų nepriėmėme", - sakė E. Vareikis interviu LNK laidai "Labas vakaras, Lietuva".

Seimo narys turi problemų dėl piktnaudžiavimo alkoholiu. Prieš penkerius metus jis buvo sustabdytas vairuojantis neblaivus. Pernai neblaivus pakėlė ranką prieš žmoną. Paskui girtas buvo pastebėtas Vilniaus tarptautiniame oro uoste.

E. Vareikis pripažįsta, kad gydėsi ir interviu ne kartą pabrėžė, jog "svarbiausia yra sveikata".

"Šiandien man pačiam yra smagu pažiūrėti, kad yra kitaip, kad išbridau", - kalbėjo E. Vareikis teigdamas, kad sulaukia labai daug atjautos žinučių ir solidarumo.

Šiuo metu politikas yra sustabdęs narystę partijoje.

Trečiadienį su E. Vareikiu susitikę opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovai pasiūlė jam svarstyti galimybę trauktis iš parlamento.

"Tas klausimas, kurį nuo pat pradžių kėlėme, ar tikrai žmogui, turinčiam tokių problemų, yra tinkama dirbti Seime, labai svarbus. Mes išdėstėme savo matymą, kad iš tikrųjų reikėtų labai ramiai pagalvoti apie kitokių darbų galimybę ir sutarėme, kad po savaitės susitiksime",- po susitikimo su E. Vareikiu pranešė TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius.

Žiniasklaidos teigimu, šią savaitę Seimo rūmuose po ilgos pertraukos pasirodęs konservatorius E. Vareikis buhalterijai pateikė storą pluoštą sąskaitų, kurias prašo padengti iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Seimo kancleris Jonas Milerius "Lietuvos rytui" nepaneigė, kad parlamentaras pasistengė išnaudoti visą šiai veiklai skiriamą limitą - beveik 6,7 tūkst. litų per ketvirtį. Po vasaros pabaigoje kilusio skandalo, kai neblaivus Vilniaus oro uoste bandė išskristi į Romą ir dar sunkiau grįžo atgal, E. Vareikis nebesirodė Seime. Jis pateikė gydytojų išrašytus nedarbingumo pažymėjimus, kad serga depresija.

Dienraščio teigimu, tuo pat metu politikas parlamentinei veiklai skirtas lėšas leido taip, tarsi dirbtų visu pajėgumu. Vien jo automobilio techninė priežiūra ir draudimas mokesčių mokėtojams atsiėjo kelis tūkstančius litų. Sirgdamas parlamentaras taip pat pirko įvairių kanceliarinių priemonių, apmokėjo pašto ir telefono paslaugas.

Pats E. Vareikis pateiksiąs paaiškinimus tik po to, kai šį atvejį išnagrinės Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24