Partrenkęs žmogų D. Valys teikia atsistatydinimo pareiškimą

2011-10-19, 14:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Generalinis prokuroras Darius Valys Prezidentei perdavė atsistatydinimo pareiškimą. Tokiam žingsniui jis ryžosi po trečiadienio rytą įvykusio autoįvykio, per kurį prokuratūros vadovo vairuojamas automobilis pėsčiųjų perėjoje partrenkė 58-erių moterį, praneša LTV naujienų tarnyba.

Trečiadienį generalinio prokuroro kelionė į darbą baigėsi autoįvykiu netoli jo namų. Prieš septintą nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje jo vairuojamas asmeninis „Volvo“ partrenkė moterį. D. Valys su žmona iškart pasirūpino nukentėjusiąja, iškvietė medikus. Sužalotoji nuvežta į ligoninę,o po apžiūros paleista gydytis namuose.
Ligoninėje kalbinta moteris LTV naujienų tarnybos žurnalistams teigė, kad jaučiasi normaliai, pasakojo, kad D. Valys po nelaimės siūlė pagalbą, palydėti iki ligoninės.
„Studijuojam, ar yra ar gali būti galvos trauma, bet greičiausiai viskas bus tvarkoje, nes ji adekvati, sąmoninga, sąmonės nebuvo praradusi“, – sakė ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjas Michailas Bravermanas.
Generalinis prokuroras neneigia savo kaltės ir aiškina, kad trečiadienio rytą nelaimės neišvengė dėl prastų oro sąlygų.
„Sudėtingos vairavimo sąlygos nulėmė tai, kad aš pastebėjau sparčiai per perėją ėjusią moterį per vėlai. Važiavau trečia pavara, greitis buvo apie 30–40 kilometrų per valandą, buvau ką tik išsukęs iš savo gatvelės, šalutinio kelio“, – teigė D. Valys.
Policija laukia ekspertų išvadų dėl nukentėjusios kūno sužalojimo ir tada žada spręsti, kokią nuobaudą skirti prokuratūros vadovui.
„Įvykis buvo pačioje pėsčiųjų perėjoje ir paprastai tokiais atvejais kaltininkas būna vairuotojas. Įstatymas numato atsakomybę nuo 500 iki 1 tūkst. litų arba teisės vairuoti atėmimą nuo vienerių iki dvejų metų“, – sakė l. e. p. policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.
Po autoįvykio, D. Valys Prezidentei perdavė atsistatydinimo pareiškimą.
„Aš kiekvieną dieną esu pasiruošęs atsistatydinti, jeigu mane paskyręs asmuo pasakys „Nepasitikiu“, – kalbėjo generalinis prokuroras.
Šalies vadovė dėl D. Valio pareiškimo žada apsispręsti paaiškėjus tyrimo aplinkybėms.
D. Valys generaliniu prokuroru paskirtas praėjusių metų birželį. Iki tol jis vadovavo Akmenės prokuratūrai.


Reda Gilytė
LTV naujienų tarnyba
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24