L. Linkevičius Briuselyje susitiko su NATO ambasadoriais

2013-12-13, 07:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai rezultatus užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius aptarė su ambasadoriais prie NATO. Neformalus susitikimas vyko ketvirtadienį NATO būstinėje Briuselyje.

Kalbėdamas apie Vilniaus Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, ministras pasidžiaugė aukštu dalyvavimo lygiu bei pasirašytais susitarimais.

"Labai svarbu, kad Vilniuje buvo pasirašyti strateginiai ES susitarimai su Rytų partnerėmis, o ES pasiūlymas pasirašyti asociacijos sutartį su Ukraina tebegalioja", - sakė ministras.

Ambasadoriai pasveikino sėkmingą Lietuvos pirmininkavimą ir įvertino pastangas siekiant stiprinti bendradarbiavimą su Rytų partnerystės šalimis.

Susitikimo metu aptarta kitą savaitę vyksianti Europos Vadovų Taryba, kuri bus skirta ES bendrai saugumo ir gynybos politikai. Pasikeista nuomonėmis apie NATO ir ES bendradarbiavimą bei iššūkius šioje srityje.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat informavo NATO ambasadorius apie Lietuvos pirmininkavimo metu vykusias derybas su JAV dėl laisvosios prekybos sutarties bei pasiektą pažangą.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24