L. Linkevičius Europos saugumo strategijai skirtoje konferencijoje pabrėžė ES ir NATO sąveikos svarbą

2013-12-11, 08:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Glaudžios Europos Sąjungos (ES) ir NATO sąveikos svarbą, bendros atsakomybės principą pabrėžė Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius Briuselyje surengtoje Europos saugumo strategijai skirtoje konferencijoje.

Atidarydamas renginį L. Linkevičius akcentavo per pastarąjį dešimtmetį pasikeitusią Europos saugumo situaciją, geopolitinius pokyčius, kilusius neramumus ir konfliktus Europos kaimynystėje, finansinės ir ekonominės krizės įtaką ES valstybių gynybos biudžeto išlaidoms, atsiradusias naujas saugumo grėsmes.

Ministras taip pat pažymėjo, kad ES matomumo ir vienybės poreikis ypač išryškėjo paskutinių įvykių Ukrainoje ir Pasaulio prekybos organizacijos ministrų konferencijos Balyje metu.

Konferenciją Egmonto rūmuose Briuselyje antradienį organizavo Lietuvos užsienio reikalų ministerija kartu su ES strateginių studijų institutu, Egmonto karališkuoju tarptautinių santykių institutu ir Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutu.

Konferencija surengta prieš kitą savaitę vyksiančią Europos Vadovų Tarybą (EVT) saugumo ir gynybos klausimais.

Šių metų gruodžio mėnesį sukanka 10 metų nuo tada, kai EVT patvirtino Europos saugumo strategiją. Tai buvo pirmasis ES dokumentas, kuriame valstybės narės susitarė dėl bendro grėsmių įvertinimo ir nustatė tikslus siekiant saugumo interesų įgyvendinimo.

Ministras taip pat susitiko su Egmonto karališkojo tarptautinių santykių instituto vadovybe, pasidžiaugė esamu bendradarbiavimu ir aptarė perspektyvas plėtoti instituto santykius su Lietuvos akademinėmis institucijomis.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24