Vilniuje siūloma surengti Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentarų asamblėjos sesiją

2013-12-03, 13:30
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Siekiant aptarti susidariusią padėtį siūloma nedelsiant surengti Lietuvos Seimo, Lenkijos Seimo bei Senato ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių asamblėjos sesiją Vilniuje.

Toks siūlymas suformuluotas Seimo priimtoje rezoliucijoje "Dėl politinės situacijos Ukrainoje", kurią antradienį pateikė Seimo narys Petras Auštrevičius.

Už šį dokumentą balsavo 82 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 11 parlamentarų.

Įvertindamas politinę situaciją Ukrainoje, susidariusią po lapkričio 28-29 d. Rytų partnerystės viršūnių susitikimo Vilniuje, Seimas "kviečia Ukrainos valdžios institucijas tikrajam dialogui su opozicija ir pilietinės visuomenės atstovais; ragina Ukrainos valdžią nesiimti jokios prievartos prieš taikius demonstrantus, užtikrinant pagarbą žmogaus teisėms, demokratijai ir teisinės valstybės principui".

Rezoliucijoje Seimas taip pat ragina išaiškinti jėgos panaudojimo prieš taikius demonstrantus kaltininkus ir tinkamai įvertinti.

Dokumente Seimas pabrėžia ilgalaikius istorinius ryšius tarp Lietuvos ir Ukrainos, abiejų tautų ilgą kelią į nepriklausomybę; įvertina strateginę regiono, kuriam priklauso Ukraina ir kitos Rytų partnerystės šalys, reikšmę Europos Sąjungai (ES).

Rezoliucijos iniciatoriai deklaruoja paramą Ukrainos siekiui stiprinti politinę asociaciją ir ekonominę integraciją su Europos Sąjunga bei perspektyvoje siekti ES narystės.

Kaip ELTA jau skelbė, lapkričio 14 d. Seimas buvo priėmęs rezoliuciją "Dėl Ukrainos įsipareigojimų ir jos siekių integruojantis į Europos Sąjungą".

Priimta rezoliucija Seimas kreipėsi į "Europos Sąjungos valstybių narių parlamentus, Europos Parlamentą ir kitas Europos Sąjungos institucijas, taip pat į Ukrainos Aukščiausiąją Radą, kviesdamas vienyti savo pastangas siekiant pasirašyti Europos Sąjungos ir Ukrainos asociacijos susitarimą".


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24