D. Grybauskaitė: dabartinė Ukrainos vadovybė stabdo progresą savo šalyje

2013-11-29, 09:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ukrainos apsisprendimas, ar pasirašyti Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES), priklauso tik nuo pačios Ukrainos vyriausybės, penktadienį pareiškė ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Atsisakymas pasirašyti Asociacijos sutartį, reiškia progreso stabdymą Ukrainoje, mano Lietuvos vadovė.

Į Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniaus "Litexpo" parodų rūmuose penktadienio rytą atvykusi D. Grybauskaitė pakartojo, kad ES lyderiams nepavyko įtikinti Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus pasirašyti Asociacijos sutarties.

"Pasikeisti gali tik tuo atveju, jeigu dabartinė Ukrainos vadovybė padarys galutinį sprendimą, ar verta integruotis ir eiti link Vakarų. Ukrainos žmonės savo nuomonę išsako, mes žinome apklausų duomenis, kad daugiau nei 60 proc. Ukrainos žmonių norėtų suartėjimo su Vakarais. Deja, mes to nematome iš dabartinės Ukrainos Vyriausybės", - sakė D. Grybauskaitė.

Pasak Lietuvos vadovės, dabartinis Ukrainos lyderių pasirinktas kelias neveda niekur. "Aš matau Ukrainos pralaimėjimą, nes toks apsisprendimas, kokį mums dabar rodo ir demonstruoja Ukrainos vadovai, reiškia Ukrainos žmonių galimybių apribojimą artėti ir siekti geresnio gyvenimo, gyventi demokratinėje valstybėje, tai yra dabartinės Ukrainos vadovybės apsisprendimas sustabdyti progresą savo šalyje", - kalbėjo D. Grybauskaitė.

D. Grybauskaitė pažymėjo, kad "tai ne datų klausimas, dabartinė Ukrainos vyriausybė nepajėgi priimti šių sprendimų, nori ekonominių problemų naštą permesti ant ES pečių ir Rusijos, kad, visiškai nieko nedarant ir neprisiimant atsakomybės, kažkas kitas išspręstų jos problemas".

"Noriu pasakyti, kad dabartinė Ukrainos vyriausybė nepajėgi padaryti sprendimų", - teigė Lietuvos vadovė.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24