Linas Linkevičius pabrėžė, kad Kirgizijai svarbu tęsti demokratizacijos procesus

2013-11-22, 11:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, atstovaudamas Europos Sąjungai ES ir Kirgizijos bendradarbiavimo tarybos posėdyje lapkričio 21 d. Briuselyje, pabrėžė, kad Kirgizijai svarbu tęsti demokratizacijos reformas.

„Kirgizijos Respublika tebėra Vidurinės Azijos demokratizacijos priešakyje. Teisės viršenybė, pagarba žmogaus teisėms ir laisvėms, aktyvus visuomenės įtraukimas į politinius procesus, ekonominės reformos ir stabilumo užtikrinimas, taikiai sprendžiant tarpetninius konfliktus yra lemiantys veiksniai, siekiant ilgalaikės plėtros ir konsoliduoti demokratiją šalyje", – sakė L. Linkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministras posėdyje atstovavo Europos Sąjungos vyriausiajai įgaliotinei užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton. Kirgizijos delegacijai vadovavo užsienio reikalų ministras Erlanas Abdyldaevas.

Tarybos posėdyje aptarta pažanga įgyvendinant ES strategiją Vidurinei Azijai, daug dėmesio skirta Kirgizijos politinėms ir ekonominėms reformoms, akcentuota regioninio bendradarbiavimo saugumo, energetikos ir vandens išteklių srityse svarba. Kalbėdamas ES vardu L. Linkevičius patvirtino ilgalaikį Bendrijos interesą stiprinti bendradarbiavimą su Kirgizija.

„Europos Sąjunga tvirtai pasiryžusi toliau remti sėkmingas demokratines ir socioekonomines reformas bei veiksmus skatinti tarpetninį susitaikymą",– teigė L. Linkevičius.

Ministras taip pat padėkojo už aktyvų jos dalyvavimą šių metų birželį vykusiame pirmajame ES ir Vidurinės Azijos Aukšto lygio saugumo dialogo susitikime ir pakartojo ES pasiryžimą aktyviai prisidėti užtikrinant stabilumą regione, ypač iš kaimyninio Afganistano 2014 m. pasitraukus tarptautinėms pajėgoms.

Kirgizijos užsienio reikalų ministras Erlanas Abdyldajevas padėkojo Lietuvai už išskirtinį dėmesį ES ir Vidurinės Azijos šalių partnerystei ir bendradarbiavimui.

urm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24