Ispanijos ministras tikisi iš Ukrainos "sveiko politinio proto" reikalingiems žingsniams padaryti

2013-10-29, 13:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvoje besilankantis Ispanijos užsienio reikalų ministras Chosė Manuelis Garsija-Margalas (Jose Manuel Garcia-Margallo) viliasi, kad Ukraina iki Vilniaus viršūnių susitikimo žengs asociacijos sutarčiai su ES pasirašyti reikalingus žingsnius.

"Aš manau, kad Ukrainoje užteks sveiko politinio proto reikalingiems žingsniams padaryti", - pasakė Ch. M. Garsija-Margalas, nedetalizuodamas, kokio konkrečiai sprendimo tikisi dėl kalinamos sergančios Ukrainos opozicijos lyderės Julijos Tymošenko.

Ispanijos diplomatijos vadovas taip pat nedetalizavo, ar į Vilniaus viršūnių susitikimą atvyks Ispanijos premjeras Marianas Rachojus (Marian Rajoy).

"Man nederėtų kalbėti ministro pirmininko vardu, bet Ispanijoje yra puikiai suvokiama Rytų partnerystės viršūnių susitikimo svarba. Vienas iš mano vizito tikslų yra aptarti šiuos klausimus. Mes puikiai suprantame, kad ES yra svarbi Rytų partnerystės tema, o ypač svarbi ji yra Lietuvai, Lenkijai, Estijai, kurios labai seka šį procesą", - sakė Ch. M. Garsija-Margalas

Savo ruožtu, Lietuvos diplomatijos vadovas vylėsi, kad per viršūnių susitikimą Vilniuje bus galima pasirašyti asociacijos sutartį su Ukraina ir parafuoti tokius susitarimus su Moldova ir Gruzija. Taip pat, kad bus priimta deklaracija, kuri nubrėš gaires, kaip Rytų partnerystės procesas turėtų plėtotis toliau.

"Tai bus proceso pradžia, o ne pabaiga", - sakė L. Linkevičius.


 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24