V. Mazuronis neatskleidžia būsimo susitikimo su "Chevron" detalių

2013-10-21, 16:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis neatskleidžia, kokius klausimus aptars kitą pirmadienį susitikime su "Chevron" veiklą Europoje koordinuojančiu "Chevron Exploration & Production Europe" vadovu Dereku Magnesu (Derek Magness).

Pasak ministro, bus kalbama bet kokiais aktualiais JAV kompanijai klausimais.

"Klausimų, kuriuos svarstysime, nurodyta nėra. Esu pasiruošęs kalbėti klausimais, kuriuos "Chevron" laikys reikalingais aptarti", - sakė V. Mazuronis.

Ministras taip pat teigė nežinantis, ar "Chevron" dar grįš į Lietuvą žvalgyti skalūnų dujų. ELTA primena, kad "Chevron" buvo vieninteliai viešojo konkurso dalyviai, tačiau vėliau patys atsisakė užsiimti žvalgybos darbais Lietuvos teritorijoje. Pasak V. Mazuronio, kol kas apskritai nėra aiški skalūnų dujų žvalgybos konkurso situacija.

"Kitą savaitę turės susirinkti komisija. Ji priims sprendimą pagal sąlygas iš dviejų punktų. Pirmas punktas (...) - turės pripažinti, kad šis konkursas neįvyko, nes vienintelis buvęs dalyvis pasitraukė. Pagal antrą punktą reikės priimti vieną iš dviejų sprendimų - arba šitas konkursas iš viso naikinamas, arba yra skelbiamas naujas jo etapas", - pirmadienį sakė ministras.

Pasak jo, komisija turės priimti sprendimą, atsižvelgdama į įtvirtintas konkurso paskelbimo sąlygas.

"Ten yra surašyta. Tokiu atveju, jei niekas nedalyvauja, arba dalyvavo ir pasitraukė, komisija turi galimybę paskelbti du variantus", - sakė jis.

Jeigu komisija nuspręs nutraukti konkursą, kitas turi būti pradedamas nuo pradžių. Jei bus paskelbtas antrasis šio konkurso etapas, pasak V. Mazuronio, tai turėtų būti tiesiog kaip pirmojo etapo pratęsimas.

"Dabar bandau aiškintis, kaip tai būtų įgyvendinta teisiškai aiškintis, bet įsivaizduoju, kad tai turėtų būti pirmojo etapo tęsinys", - teigė jis

Komentuodamas informaciją, kad savaitgalį į Žygaičių teritoriją buvo atvežta darbo vykdymo technika, V. Mazuronis teigė, kad jokie darbai šiuo metu ten vykti negali.

"Licencijų hidrauliniam ardymui naujose teritorijose niekam nėra duota ir jokie darbai negali būti vykdomi. Čia reikia viską tiksliai žinoti - jei darbai vykdomi pagal anksčiau išduotas licencijas, tai jie yra teisėti. Jei yra neteisėti, tai turi būti sustabdyti ir savavališkų veiksmų vykdytojai turi būti nubausti pagal įstatymus. Bet iš šitos informacijos man sunku ką nors pasakyti - paaiškinkite tiksliau, kurioje vietoje, kaip ir kas vyksta", - sakė ministras.

Anot ministro, jei bus skelbiamas naujas konkursas, jame galės dalyvauti viso pasaulio kompanijos, atitinkančios numatytus kriterijus.

ELTA primena, kad "Chevron" atstovo ir V. Mazuronio susitikimas turėtų įvykti spalio 28 dieną.

Spalio 8-ąją amerikiečių kompanija "Chevron" Vyriausybei pranešė, jog traukiasi iš konkurso dėl angliavandenilių išteklių naudojimo.

"Chevron" generalinis direktorius Lietuvoje Gilbertas Ankenbaueris (Gilbert Ankenbauer) Premjerui sakė, kad tokį sprendimą kompanija priėmė matydama, jog angliavandenilių gavybai Lietuvoje nebaigta formuoti teisinė bazė.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24