Lietuvos, Lenkijos ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrai paskelbė bendrą pareiškimą dėl Rytų partnerystės šalių

2013-10-15, 08:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos, Lenkijos ir Jungtinės Karalystės užsienio ir Europos reikalų ministrai Linas Linkevičius, Radosławas Sikorskis ir Davidas Lidingtonas spalio 14 dieną Jungtinės Karalystės užsienio ir sandraugos reikalų ministerijos vykdančiosios agentūros „Wilton Park" konferencijos metu paskelbė bendrą pareiškimą, kuriuo pabrėžė Rytų partnerystės viršūnių susitikimo Vilniuje svarbą stiprinant ES ir Rytų Europos partnerių santykius.

Ministrai pripažino rytinių ES kaimynių pažangą vykdant politines ir ekonomines reformas, atnešiančias naudą jų piliečiams. Pareiškime pabrėžta tolesnė parama Rytų partnerystės šalims, siekiančioms pasirašyti Asociacijos susitarimus, suartėti su Europos Sąjunga ir įtvirtinti atvirą ekonominę politiką, demokratiją bei teisės viršenybės principus.

Konferencija „Rytų partnerystė: žingsniai į priekį" – savalaikė Lietuvos, Lenkijos ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrų ir Europos Sąjungos bei šalių partnerių pilietinės visuomenės atstovų diskusija, skirta įvertinti sudėtingą politinį kontekstą regione ir padėtį Rytų kaimynystėje bei jos iššūkius artėjant lapkričio mėnesį Vilniuje vyksiančiam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

Renginio metu aptarti Rytų partnerystės politikos pasiekimai, politinių ir ekonominių reformų vykdymas Rytų partnerėse bei glaudaus bendradarbiavimo ir plataus masto laisvos prekybos erdvės ateitis, įgyvendinimas ir efektyvumas. Dalyviai taip pat diskutavo apie Rytų partnerystės perspektyvas, šios iniciatyvos stiprinimo ir plėtojimo būdus po viršūnių susitikimo Vilniuje. Aptarti ir Rusijos veiksmai Rytų partnerystės šalių atžvilgiu, politinis ir ekonominis spaudimas europinės integracijos kelią pasirinkusioms šalims.

urm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24