Premjeras su Danijos princu Frederiku aptarė glaudų šalių bendradarbiavimą

2013-10-10, 08:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, trečiadienį vakare susitikęs su Lietuvoje viešinčiu Danijos sosto įpėdiniu princu Frederiku, aptarė Lietuvos ir Danijos ekonominių ryšių stiprinimo, kitus aktualius regioninio bendradarbiavimo klausimus, taip pat apžvelgė tarpinius Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai rezultatus.

„Labai džiaugiuosi turėdamas galimybę pažymėti, kad Lietuva ir Danijos Karalystė yra susijusios glaudžiais draugiškais ryšiais ir plėtoja bendradarbiavimą įvairiose srityse. Dėkoju Jūsų Karališkajai Didenybei už asmeninį indėlį į šio bendradarbiavimo stiprinimą", – vakarienės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose metu sakė premjeras.

Abu pašnekovai ypač pabrėžė stiprių Lietuvos ir Danijos verslo ryšių svarbą. Princas Frederikas Lietuvoje lankosi kartu su Danijos verslo delegacija, vakar jis atidarė Danijos ir Lietuvos verslo forumą.

Danija yra dvylikta pagal dydį Lietuvos eksporto rinka ir septinta pagal dydį investuotoja mūsų šalyje. Lietuvoje veikia 254 danų įmonės. Tiesioginės Danijos investicijos Lietuvoje sudaro apie 1,68 milijardo litų. Danijos įmonės mūsų šalyje jau įgyvendino 18 stambių investicinių projektų ir sukūrė daugiau nei 2 tūkstančius naujų darbo vietų.

Lrv.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24