JT Generalinės Asamblėjos sesijos metu L. Linkevičius dalyvavo dvišaliuose susitikimuose

2013-09-24, 13:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, pirmadienį pradėjęs vizitą Niujorke, susitikimuose Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos 68-osios sesijos metu pabrėžė solidarumo ir konstruktyvaus bendradarbiavimo principų taikymą tarptautinių organizacijų veikloje ir valstybių santykiuose.

L. Linkevičius dalyvavo Tarptautinės frankofonijos organizacijos (TFO), kurios stebėtoja yra ir Lietuva, ministrų susitikime, kuriame aptarė padėtį Malyje, Bisau Gvinėjoje ir Kongo Demokratinėje Respublikoje bei TFO pastangas prisidėti prie konfliktų sprendimo, tvarios taikos ir saugumo Frankofonijos erdvėje.

Susitikimuose su Dramblio Kaulo Kranto, Senegalo, Trinidado ir Tobago, Sent Kristoferio ir Nevio, Singapūro ir Kanados užsienio reikalų ministrais L. Linkevičius pabrėžė būtinybę plėsti dvišalius verslo ryšius, vystyti bendradarbiavimą energetikos srityje, ieškoti naujų galimybių bendradarbiauti tarptautiniuose forumuose. Ministras taip pat prašė šių šalių paramos Lietuvos kandidatūrai rinkimuose į JT Saugumo Tarybos nenuolatines nares.

L. Linkevičius parėmė pareiškimą, kuriuo skatinama pilietinės visuomenės veikla. Šį pareiškimą 24 valstybės paskelbė aukšto lygio renginyje pilietinei visuomenei remti, kuriam pirmininkavo JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama).

Susitikime su JAV žydų organizacijų atstovais ministras diskutavo bendradarbiavimo vystymo klausimais. Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, buvo aptartas tiek istorinės atminties išsaugojimas, tiek tolesnių santykių kūrimo perspektyvos.

Su JAV specialiuoju atstovu ir tarptautinių energetikos reikalų koordinatoriumi ambasadoriumi Karlosu Paskaliu (Carlos Pascual) ministras diskutavo apie Lietuvos ir regiono energetinių projektų įgyvendinimą, aptarė suskystintų gamtinių dujų terminalo statybos, branduolinio saugumo klausimus, dėkojo už JAV paramą Lietuvos energetikos politikai.

Ministras taip pat dalyvavo JAV prezidento B. Obamos priėmime JT Generalinės Asamblėjos 68-osios sesijos atidarymo proga.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24