Arvydas Sekmokas teigia neatsistatydinsiantis

2011-09-07, 04:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pasitraukė energetikos viceministras, iš posto stumiamas jo į IAE vadovus rekomenduotas O. Čiukšys. Tačiau energetikos ministras teigia atsistatydinti neketinantis.
LTV „Panorama“ pirmadienį pranešė, kad uždaromoje atominėje ir svarbiausius strateginius projektus vykdančioje Energetikos ministerijoje gali pasipilti atsistatydinimų liūtis. Iš posto verčiamas Ignalinos atominės korporatyvinių reikalų direktorius, antradienį, kaip ir tikėtasi, atsistatydino energetikos viceministras Romas Švedas.

Atsistatydinusio energetikos viceministro Romo Švedo vieton stos net du viceministrai, iki šiol vadovavę ministerijos skyriams: Žygimantas Vaičiūnas bei Kęstutis Žilėnas.  
Pats atsistatydinęs pareigūnas savo motyvų nekomentuoja.
„Taip, deja, teko apgailestauti teko, bet teko jo (R. Švedo – lrt.lt) pareiškimą patenkint, nes jis primygtinai“, – teigė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.
Pirmadienį LTV „Panorama“ pranešė, kad svarbiausius strateginius projektus kuruojantis R. Švedas gali nuspręsti trauktis, nes iš pareigų stumiamas jo rekomenduotas į Ignalinos atominės vadovo pareigas Osvaldas Čiukšys.
Šis balandį netikėtai pažemintas į korporatyvinių reikalų direktoriaus pareigas. Jam pavesta derėtis su svarbiausių atominės uždarymo projektų rangove „Nukem“ ir dėl atominės uždarymo projektų finansavimo perspektyvos.
O. Čiukšys sako, kad prieš jį pradėtas puolimas artėjant lūžiui derybose su Rusijos kapitalo įmone „Nukem“. Mat trejus metus vėluojančiai įvykdyti savo įsipareigojimus „Nukem“ buvo siūloma rugsėjį apsispręsti pasitraukti iš milijardinės vertės projektų uždaromoje atominėje.
Birželį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sutarties su viena saugos tarnyba, kurios metinė vertė – 130 tūkst. litų. STT šiuo metu areštavo O. Čiukšio ir dar kelių įtariamųjų turtą. Pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba, valstybės turto pasisavinimu ir iššvaistymu.
„Aišku, sumos yra neadekvačios toms, kurias aš savo ranka esu pridavęs prokuratūrai, kur yra milijoninės ir dešimtmilijoninės. Būtent mano atveju dabar yra skiriamas padidintas dėmesys, metant pakankamai dideles pajėgas, ir manau, kad ana pusė – mūsų oponentai – nesnaudžia ir veikia. Aš įžvelgiu tą tendenciją, kad mūsų teisėsaugos institucijos yra panaudojamos kaip kovos įrankis susidoroti su žmonėmis, kurie turi tam tikrą kietą poziciją, šiuo atveju – derybose su „Nukem“, – kalbėjo O. Čiukšys.
STT atstovė patvirtino, kad ikiteisminiame tyrime minima ir O. Čiukšio pavardė, tačiau tarnyba ginasi nepolitikuojanti.
„Čia jis išreiškia savo asmeninę nuomonę. Mes nepolitikuojame. Galime pasakyt, kad mes niekada nepolitikuojam“, – teigė STT atstovė spaudai Julija Antanaitienė.
Energetikos ministras sako neketinąs komentuoti O. Čiukšio kalbų.  
„Galiu pasakyti tik tiek, kad matom tą išraišką. Aš nemanau, kad įmonės darbuotojai turėtų viešai politikuoti, reikšti savo nuomonę, ką turi ar ko neturi daryti ministerija. Įmonės darbuotojai turi atlikti savo funkcijas – uždarinėti atominę elektrinę. Deja, tas daroma nepakankamai“, – kalbėjo A. Sekmokas.
Ministras paneigė sklandančias kalbas, kad jis gali trauktis iš posto: „Aš nesiruošiu atsistatydinti. Laikau savo pareigą užbaigti strateginius projektus“.
Ministras sako, kad derybas dėl atominės uždarymo finansavimo perspektyvų turės baigti vyriausybinė derybų komisija iš Užsienio reikalų, Finansų ir Energetikos ministerijų pareigūnų. Dėl to jis jau kreipėsi į Premjerą.
Tuo metu O. Čiukšys, priešingai nei energetikos viceministras R. Švedas, teigia neketinąs trauktis iš posto. Antradienį jis lankėsi prezidentūroje. LTV naujienų tarnybos žurnalistų žiniomis, trečiadieniui pokalbiui jį kviečiasi Saugumo departamento vadovas.  

Joana Lapėnienė
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24