Premjerą A. Butkevičių priims Popiežius

2013-09-19, 07:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Su oficialiu vizitu Vatikane viešintį Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių priims Popiežius Pranciškus. Taip pat numatyti Premjero susitikimai su Vatikano valstybės sekretoriumi kardinolu Tarcisijumi Bertone (Tarcisio Bertone), Vatikano sekretoriumi santykiams su valstybėmis arkivyskupu Dominiku Mamberčiu (Dominique Mamberti).

Lietuva, kaip ir didžioji dauguma pasaulio valstybių bei tarptautinių organizacijų, palaiko diplomatinius santykius su Šventuoju Sostu. Lietuvos valstybės ir Vyriausybės vadovai bent vieną kartą per savo kadenciją apsilanko Vatikane. Tokios praktikos laikosi ir daugelio pasaulio valstybių vadovai, informuoja Ministro Pirmininko spaudos tarnyba.

A. Butkevičius taip pat dalyvaus Hospitaljerų Šv. Jono (Maltos) ordino Didžiojo Kanclerio Žano Pjero Mazeri (Jean-Pierre Mazery) iškilminguose pusryčiuose bei aplankys naująsias Lietuvos Respublikos ambasados Romoje patalpas.

Vizito metu taip pat planuojamas Premjero A. Butkevičiaus ir Italijos Ministro Pirmininko Enriko Letos (Enrico Letta) susitikimas. Lietuvos ir Italijos Vyriausybių vadovai ketina aptarti dvišalį ekonominį bendradarbiavimą, Europos Sąjungos aktualijas bei kitus klausimus.

Iš Romos Premjeras A. Butkevičius išvyks į Slovėniją, kur susitiks su šios šalies Prezidentu Borutu Pahoru (Borut Pahor) bei Ministre Pirmininke Alenka Bratusek. Vyriausybės vadovas Liublianoje taip pat ketina stebėti Lietuvos vyrų krepšinio rungtynes. Slovėnijoje vyksta 38-asis Europos vyrų krepšinio čempionatas.

Audienciją pas naująjį Katalikų Bažnyčios vadovą iki šiol turėjo tik Prezidentė Dalia Grybauskaitė.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24