Vilniuje tarsis ES Tarybos Muitų sąjungos darbo grupė

2013-09-19, 09:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugsėjo 19 d. Vilniuje vyks Europos Sąjungos (ES) Tarybos Muitų sąjungos darbo grupės posėdis. Tradiciškai kiekvieną pusmetį vienas iš šios grupės posėdžių organizuojamas ES Tarybai pirmininkaujančioje valstybėje narėje.

Muitų sąjungos darbo grupė svarsto muitų teisės ir muitų politikos klausimus, nesusijusius su muitais ir kitais ES išorinės prekybos reguliavimo aspektais: ES muitų sąjungos srities teisės aktų projektus, Tarybos išvadas, susijusias su grupės svarstomais klausimais, ES ir trečiųjų šalių muitinių bendradarbiavimo ir tarpusavio pagalbos klausimus. Be to, darbo grupė koordinuoja pozicijas dėl klausimų, susijusių su muitinės veikla ir nagrinėjamus Pasaulio muitinių organizacijos, Jungtinių Tautų Europos ekonomikos komisijos, Jungtinių Tautų Narkotinių medžiagų komisijos, ASEM ir kituose tarptautiniuose renginiuose, taip pat tarptautinių konvencijų administravimo klausimus sprendžiančiuose komitetuose.

Posėdžio Vilniuje dalyviai diskutuos ES tarptautinio bendradarbiavimo muitinės veiklos srityje 2013-2015 m., bendradarbiavimo su Rytų kaimynystės šalimis, pasirengimo 10-ajam ASEM muitinių vadovų susitikimui, 2013 m. spalio 17–18 d. vyksiančiam Vienoje (Austrija), klausimais. Europos Komisija pristatys savo planus dėl teisės akto, kuriuo bus siekiama suderinti valstybių narių taikomas sankcijas už muitų teisės aktų pažeidimus.

Renginyje dalyvaus ES valstybių narių muitinės atašė, kiti atstovai darbo grupėje, Europos Komisijos Mokesčių ir muitų sąjungos (TAXUD) generalinio direktorato bei ES Tarybos Generalinio sekretoriato atstovai.

Eu2013.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24