L. Linkevičius susitiko su Serbijos vyriausiąja derybininke dėl narystės ES

2013-09-14, 13:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetus, Serbijos pasirengimą pradėti derybas dėl narystės ES, Belgrado ir Prištinos dialogo klausimus užsienio reikalų ministras Linas Linkevičiaus aptarė su Vilniuje viešinčia Serbijos vyriausiąja derybininke dėl narystės ES Tanja Miščevič.

Lietuvos diplomatijos vadovas pasveikino T. Miščevič su paskyrimu į Serbijos vyriausiosios derybininkės dėl narystės ES pareigas ir pažymėjo, kad Lietuva pirmininkavimo ES Tarybai metu sieks užtikrinti tinkamą pasirengimą Serbijos deryboms dėl narystės.

"Vienas iš pagrindinių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai uždavinių ES plėtros srityje yra patvirtinti Serbijos derybinį mandatą", - teigė L. Linkevičius.

Serbijos vyriausioji derybininkė informavo apie pasirengimą deryboms dėl narystės ES. Ji pažymėjo, kad šiuo metu formuojamos derybinės komandos, rengiamasi derybinių skyrių peržiūros procesui.

Vyriausiosios derybininkės teigimu, Belgrado ir Prištinos dialogo rezultatų ir pažangos įgyvendinant prioritetines reformas teisės viršenybės, kovos su korupcija ir kitose srityse Serbijai pakanka pradėti derybas dėl narystės ES. Tikimasi, kad derybos bus pradėtos dar iki 2013 m. pabaigos.

L. Linkevičius pasveikino 2013 m. rugsėjo 8 d. Belgrado ir Prištinos dialogo susitikimo metu pasiektus susitarimas dėl energetikos ir telekomunikacijų ir pažymėjo, jog būtina užtikrinti tolesnį visų pasiektų susitarimų ir prioritetinių reformų įgyvendinimą.

Anot L. Linkevičiaus, iki šiol pasiekti rezultatai leidžia tikėtis, kad tiek Serbija, tiek Kosovas sėkmingai tęs susitarimų įgyvendinimą. Teigiamas pažangos įvertinimas gruodžio mėnesį yra būtinas Serbijai siekiant pradėti derybas dėl narystės ES artimiausiu metu.

Serbijos vyriausioji derybininkė Vilniuje dalyvavo neformaliame ES plėtros ir dėl narystės ES besiderančių šalių darbo grupės susitikime. T. Miščevič vizito Vilniuje metu taip pat susitiko su užsienio reikalų viceministru Vytautu Leškevičiumi, Europos lyčių lygybės instituto vadove Virginija Langbakk, Turkijos bei Juodkalnijos vyriausiaisiais derybininkais.


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24