Siūloma keisti policijos generalinio komisaro skyrimo tvarką

2013-09-11, 14:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pagal siūlomą projektą, "policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro teikimu penkerių metų kadencijai skiria ir atleidžia Vyriausybė. Policijos generalinis komisaras yra tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui bei atskaitingas Vyriausybei."

Tai numatančias Policijos veiklos įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Valdas Vasiliauskas.

"Pagal Lietuvos įstatymus, Vyriausybė yra atsakinga už saugumą ir viešąją tvarką, tačiau policijos generalinį komisarą skiria ir atleidžia ne Vyriausybė, o Respublikos Prezidentas", - sako parlamentaras.

V. Vasiliausko nuomone, Lietuvoje nustatyta policijos generalinio komisaro skyrimo tvarka neatitinka europinės praktikos. "Europos valstybių praktikoje nė vienos šalies policijos vadovo neskiria nei prezidentas, nei karalius", - sako projekto iniciatorius Seimo narys Valdas Vasiliauskas.

Jis tikisi, kad siūlomos įstatymo pataisos priėmimas užtikrins geresnį saugumą ir viešąją tvarką šalyje.

Šiuo metu Policijos veiklos įstatyme numatyta, kad policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu penkerių metų kadencijai skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas. Policijos generalinis komisaras yra tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui bei atskaitingas Respublikos Prezidentui.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24