V. Gapšys: nė vienas koalicijai priklausantis Seimo narys interpeliacijos nepasirašė

2013-09-11, 12:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas, Seimo Pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys sako, kad jo interpeliacijos nepalaikė nė vienas iš koalicijai priklausančių Seimo narių. Ambicijas tapti Seimo Pirmininku anksčiau išsakęs V. Gapšys taip pat patikino, kad jo ir Seimo Pirmininko "darbiečio" Vydo Gedvilo santykiai yra normalūs.

Nepasitikėjimą V. Gapšiu antradienį pareiškė 44 parlamentarai. Pats V. Gapšys trečiadienį "Laisvajai bangai" sakė, kad tai - opozicijos veiksmas, kurio neparėmė valdančiajai koalicijai priklausantys Seimo nariai.

"Opozicija turi teisę surinkti parašus, jie tą padarė", - sakė parlamentaras.

V. Gapšio žiniomis, po interpeliacija kol kas nepasirašė nė vienas koalicijos frakcijoms priklausantis Seimo narys.

Darbo partijos (leiboristų) vadovas taip pat paneigė, kad esama trinties tarp jo ir bendrapartiečio Seimo Pirmininko V. Gedvilo. Pasak V. Gapšio, jiedu dalijasi darbus: V. Gapšys yra atsakingas už Seimo sesijos darbų programos vykdymą, o V.Gedvilas daugiau rūpinasi Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai reikalais.

Tačiau V. Gapšys vis dar neatmeta galimybės, kad Seimo Pirmininko postas ateityje gali atitikti kitam partijos nariui, pavyzdžiui, jam pačiam.

"Partijos vidaus reikalas yra apsispręsti, ką deleguoti, kokį asmenį į vieną ar kitą poziciją. Dabar yra deleguotas Vydas Gedvilas. Ateityje, jeigu pasikeis politinė situacija ir reikės perdėlioti pozicijas, kad kitas asmuo būtų deleguotas - ar tai V. Gapšys, ar kitas asmuo, gali būti ir kitaip perdėliota", - sakė V. Gapšys.

Seimo Pirmininkas V. Gedvilas atsisako komentuoti V. Gapšio pareiškimus, kuriuos jis esą sužinojo tik iš žiniasklaidos. Pasak Seimo Pirmininko, tokia informacija - bandymas sukelti įtampą partijos viduje.

"Išgirdau ir nepatikėjau. Žinojau, kad su Vytautu mūsų santykiai puikūs, mes dalykiškai bendraujam. Jokių kalbų apie tai nebuvo, ir aš nenorėčiau komentuoti šios situacijos", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė Seimo Pirmininkas.

Apie planus užimti Seimo Pirmininko kėdę Darbo partijos vadovas V. Gapšys prakalbo dar praėjusią savaitę, primena ELTA.

"Eisiu į Seimo Pirmininkus. Paprasčiausiai partijos pirmininkas turi užimti poziciją. Manau, logiška, kad Seimo Pirmininku būtų partijos pirmininkas", - "Lietuvos žinioms" pareiškė Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje pirmosios instancijos teismo kaltu pripažintas Seimo pirmasis vicepirmininkas V.Gapšys. Taip jis atsakė į klausimą, ar ketina atsižvelgti į opozicijos bei koalicijos partnerių raginimus atsistatydinti ar bent sustabdyti savo veiklą viename svarbiausių valstybės postų, kol Darbo partijos byloje galutinį žodį tars Apeliacinis teismas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24