K. Ešton: tik B. al Asado režimas turėjo cheminį ginklą

2013-09-08, 06:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos Sąjungos (ES) turima informacija rodo, kad cheminį ginklą netoli Damasko panaudojo būtent Sirijos prezidento Bašaro al Asado (Bashar al-Assad) režimas, pareiškė ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Ketrina Ešton (Catherine Ashton).

Tuo pačiu K. Ešton pripažino, kad spręsti dėl karinės intervencijos į Siriją derėtų tik sulaukus Jungtinių Tautų (JT) cheminio ginklo inspektorių išvadų.

"Įvairių šaltinių informacija patvirtina, kad toks išpuolis įvyko, ir panašu, kad pagrindiniai įrodymai rodo, jog dėl išpuolio kaltas Sirijos režimas, nes tik jis turi cheminių ginklų ir reikiamų transportavimo priemonių tiems ginklams pristatyti", - šeštadienį po neformalaus ES užsienio reikalų ministrų susitikimo žurnalistams sakė K. Ešton.

ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai patikino, kad ES veiks atsižvelgdama į JT nuomonę. K. Ešton taip pat sakė, kad Europos bendrijos šalys yra linkusios palaikyti Prancūzijos prezidento Fransua Olando (Farncois Hollande) poziciją ir sulaukti JT inspektorių pranešimo.

"Tikimės, kad preliminari šio tyrimo ataskaita bus paskelbta kuo greičiau ir pritariame Prancūzijos prezidento pranešimui, kad reikia susilaikyti nuo kitų veiksmų, kol nepaskelbta ši ataskaita", - kalbėjo K. Ešton.

"Tarptautinė bendruomenė negali nieko neveikti, mums reikia aiškaus ir stipraus atsako, kad užtikrintume ir parodytume, kad tokie nusikaltimai nepriimtini ir negali būti atliekami nebaudžiant. Mes turime užkirsti kelią tokių ginklų panaudojimui Sirijoje ir bet kur kitur pasaulyje", - sakė K. Ešton.

ELTA primena, kad JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) siekia paramos planuojamai intervencijai į Siriją, kurios režimas per cheminio ginklo ataką rugpjūčio 21-ąją esą pražudė daugiau kaip 1400 žmonių.

 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24