EK vicepirmininkas: turi pasistengti padaryti viską, kad EP rinkimai būtų patrauklesni

2013-08-30, 16:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos Komisijos (EK) vicepirmininkas Marošas Šefčovičius (Maroš Šefčovič) po Europos Sąjungos (ES) Europos reikalų ministrų susitikimo sakė, kad šalys narės turi pasistengti padaryti viską, kad Europos Parlamento (EP) rinkimai sulauktų didesnio europiečių susidomėjimo.

"Buvo išsakyta vienareikšmiškai nuomonė apie tai, (...) kaip padaryti EP rinkimus patrauklesnius. Paminėti du dalykai. Pirmiausia europinės partijos (dalyvaudamos rinkimuose - ELTA) turėtų nurodyti savo galimą kandidatą į EK pirmininko postą. Atsirastų labiau asmeninis požiūris. Asmuo, svarstydamas, už kurią partiją jam balsuoti, jau matytų, kokį asmenį ta partija siūlo į EK vadovus", - sakė jis.

Pasak M. Šefčovičiaus, kitas žingsnis galėtų būti glaudesnis nacionalinių ir europinių institucijų bendradarbiavimas.

"Kitas pasiūlymas buvo glaudžiau susieti nacionalinę ir ES politiką, tiksliau pabrėžiant, kad nacionalinės partijos, kurios varžysis rinkimuose, tiksliau fiksuotų savo ryšius su europinėmis frakcijomis. Turi būti aišku, kad ta vienos ar kitos valstybės narės partija, jei bus išrinkta į EP, dirbs toje ar kitoje EP frakcijoje", - kalbėjo EK vicepirmininkas.

Kalbėdamas apie tai, kokios partijos galėtų patekti į EP kitų rinkimų metu, jis sakė, kad kol kas prognozės yra palankios ir parlamente turėtų būti tos partijos, kurios išties yra susirūpinusios Europos Sąjungos gerove.

"Šios dienos diskusijos nuteikia optimistiškai. Proeuropietiškos partijos turėtų patekti į rinkimus ir tikiuosi, kad gausime daugiau informacijos apie gerėjančią ekonominę ES padėtį ir tai būtų didelė parama rengti rinkimus geresniame ekonominiame kontekste ir (...) kad galėtume pasakyti, kad krizė jau įveikta", - sakė jis.

M. Šefčovičius yra EK vicepirmininkas iš Slovakijos, jis atsakingas už tarpinstitucinius santykius ir administraciją.

Kiti EP rinkimai yra numatyti 2014m. gegužės 11, 18 arba 25 dienomis.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24