V. Gedvilas dėl įvykių Biržuose reikalaus neeilinio Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžio

2013-08-28, 05:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas dėl įvykių Biržuose reikalaus neeilinio Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžio.

"Viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija reikalauja operatyvios analizės ir tyrimo. Rytoj (trečiadienį, - ELTA) Seimo valdybai siūlysiu įpareigoti Teisės ir teisėtvarkos komitetą nedelsiant surengti neeilinį posėdį, išanalizuoti susidariusią padėtį, pateikti jos vertinimą", - teigia V. Gedvilas.

Seimo Pirmininko žodžiais, būtina imtis visų įmanomų priemonių, siekiant, kad tokios situacijos niekuomet nepasikartotų.

"Žmonės tiek Biržuose, tiek kituose Lietuvos miestuose turi jaustis ir būti saugūs. Jei keliamas pasitikėjimo policija ir jos darbu klausimas, jį taip pat būtina įvertinti, o nustačius trūkumus - imtis priemonių, kad situacija pasikeistų", - sako V. Gedvilas.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktais pirminiais duomenimis, septyniolikmetis biržietis žuvo vėlų praėjusio šeštadienio vakarą, kai du nepilnamečiai praeiviai netikėtai buvo apšaudyti iš važiuojančio automobilio. Sužeistam penkiolikmečiui paaugliui pavyko pabėgti ir pasislėpti, tačiau drauge su juo ėjęs kitas jaunuolis žuvo - jo kūnas vėliau buvo rastas netoli įvykio vietos.

Visuomenę sukrėtusio nusikaltimo prieš du nepilnamečius ikiteisminiam tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Prokurorai numato trečiadienį priimti sprendimą dėl kardomųjų priemonių sulaikytiems įtariamiesiems. Vienas jų biržietis Z. Š. (g. 1965 m.) buvo sulaikytas Biržuose, kitas - iš Biržų kilęs, dabar sostinėje gyvenęs D. M. (g. 1976 m.) buvo sulaikytas pirmadienį, kai vykstant jo paieškai pats atvyko į policijos komisariatą Vilniuje.

Pirmadienį policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pavedė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Rimantui Bobinui atlikti tarnybinį patikrinimą dėl straipsnių ir vaizdo medžiagos "Policijos darbu pasipiktinęs biržietis: taip užsirakinęs komisariate "dirba" budintis pareigūnas" ir "Kruviną naktį Biržų policija liko kurčia pagalbos šauksmui", publikuotų interneto svetainėje "lrytas.lt".

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24