VTEK nepradės tyrimo dėl A. Butkevičiaus

2013-08-28, 05:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), susipažinusi su advokato Mindaugo Kukaičio prašymu įvertinti Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus elgesį, antradienį nusprendė tyrimo nepradėti.

Penktadienį VTEK gavo skundą dėl Premjero A. Butkevičiaus išreikšto nepasitikėjimo ambasadorių Azerbaidžane ir Vengrijoje Renato Juškos ir Artūro Žurausko atžvilgiu.

Skundą pateikė advokatas M. Kukaitis. Pasak jo, A. Butkevičius nepasitikėjimą išreiškė skubotai, nesulaukęs Užsienio reikalų ministerijos (URM) išvadų. M. Kukaitis skunde nurodė, kad taip A. Butkevičius galėjo pasielgti dėl ambasadorių pokalbių įrašuose užfiksuotų teiginių apie jį.

"Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (Įstatymas), kurio nuostatų laikymosi priežiūrą vykdo Komisija, dalykas yra interesų konflikto situacijoje esančių asmenų elgesio vertinimas, jiems priimant atitinkamus sprendimus. A. Butkevičiaus išsakyta asmeninė nuomonė apie pasitikėjimą Lietuvos Respublikos diplomatais, nesant šiuo klausimu priimtų atitinkamų sprendimų, nesudaro pagrindo tyrimui dėl Premjero elgesio atitikties Įstatymo nuostatoms pradėti", - pasisakė Komisija.

Be to, Komisija pažymėjo neturinti duomenų, leidžiančių teigti, jog A. Butkevičius dėl Lietuvos Respublikos diplomatų būtų patekęs į tiesioginio ir akivaizdaus interesų konflikto situaciją.

Vertindamas advokato M. Kukaičio skundą, pateiktą etikos sargams dėl esą per anksti pareikšto nepasitikėjimo ambasadoriais Azerbaidžane ir Vengrijoje R. Juškos ir A. Žurausko, Premjeras A. Butkevičius sakė turėjęs tokią teisę ir skundą vadino keistu.

 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24