Lietuvos kariūnai JAV ruošiasi pratyboms "Budri sargyba 2014"

2013-08-27, 12:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugpjūčio 27-29 dienomis grupė Lietuvos kariūnų ir statutinių valstybės tarnautojų dalyvaus JAV finansuojamų pratybų "Budri sargyba 2014" pradinėje planavimo konferencijoje.

Lietuvos krašto apsaugos ministerijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei NATO energetinio saugumo kompetencijos centro atstovai, kartu su kolegomis iš JAV ruoš būsimų pratybų programą, kuri bus skirta nelaimių ir katastrofų valdymui bei pasekmių šalinimui.

Pratybos "Budri sargyba", kurios vyks JAV Pensilvanijos valstijoje 2014 m. pavasarį, patikrins JAV nacionalinės gvardijos pasirengimą teikti pagalbą Pensilvanijos krizių valdymo agentūrai, taip pat patikrins, kaip veikia Krizių valdymo pagalbos susitarimas.

Lietuvos komanda pradinės planavimo konferencijos metu dalyvaus identifikuojant specifines įsikišimo į gelbėjimo operacijas sritis ir taip stiprins savo gebėjimus teikiant pagalbą savo šalyje. Lietuvos atstovų dalyvavimas pratybose "Budri sargyba", pažintis su JAV veikiančiomis procedūromis gali sustiprinti lietuvių pasirengimą reaguoti į tokias nelaimes kaip potvyniai, miškų gaisrai, energijos tiekimo nutraukimas, branduolinės nelaimės ir pan.

Pratybų pradinė planavimo konferencija - tai vienas iš daugiau nei 300 bendrų karinių renginių per pastaruosius 20 metų, surengtų pagal JAV partnerystės programą tarp Lietuvos ir Pensilvanijos nacionalinės gvardijos.

Valstijų partnerystės programa, pradėta 1993 m., kuomet Lietuvos teritorijoje dar buvo rusų kariuomenė, suteikia galimybes Lietuvos ir Pensilvanijos kariškiams ir statutiniams tarnautojams dalintis patirtimi ir stiprinti darbinius ryšius.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24