Nuosprendis jau paskelbtas?

2013-08-20, 06:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Po pokalbio su Prezidente premjeras Algirdas Butkevičius nutarė nelaukti Užsienio reikalų ministerijos (URM) vykdomo tyrimo pabaigos ir pareiškė, kad į telefoninių įrašų skandalą patekę ambasadoriai "prarado pasitikėjimą". "Ryte kalbėjau su Prezidente šiuo klausimu. Noriu pasakyti, kad šitie ambasadoriai yra praradę pasitikėjimą", - pirmadienį žurnalistams sakė premjeras, skelbia antradienio "Kauno Diena".

Pagal Konstituciją diplomatinius atstovus užsienio šalyse skiria ir atšaukia prezidentas. URM po to, kai pokalbiai buvo paviešinti, gavo Lietuvos ambasadoriaus Azerbaidžane Artūro Žurausko prašymą atšaukti jį iš pareigų. Ambasadoriaus Vengrijoje Renato Juškos prašymo atšaukti iš pareigų ministerija teigia negavusi. Tačiau, sprendžiant iš premjero žodžių, jo dienos ambasadoriaus poste irgi suskaičiuotos. Seimo Nacionalinio augumo ir gynybos komiteto nario konservatoriaus Arvydo Anušausko teigimu, premjero frazė, kad ambasadoriai prarado pasitikėjimą, yra per ankstyva.

"Manau, kad tokie pareiškimai galimi tik atlikus visus išsamius tyrimus, panaudojus visas galimas priemones ir ėmusis užtikrinti mūsų diplomatų konfidencialių pokalbių saugumą", - pabrėžė A. Anušauskas. Politologo Lauro Bielinio nuomone, "tai, kad diplomatus tokiu būdu savotiškai pakišo tie, kurie išviešino jų privatų pokalbį, nereiškia, jog diplomatai yra neprofesionalūs". Vis dėlto, pasak politologo, "neatsargumas, nesuvokimas, kad situacija labai sudėtinga ir savo mintis reikia reikšti atsakingai, privedė prie to rezultato, kokį dabar turime". Liepą interneto svetainėje "YouTube" buvo paskelbti garso įrašai, kuriuose, kaip teigiama, girdėti Lietuvos ambasadoriai Azerbaidžane ir Vengrijoje, kalbantys su diplomatais bei verslininkais Vilniuje. Lietuvos pareigūnai pokalbių paviešinimą yra pavadinę informacine provokacija.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24