Birželio 13 d. - oficiali tarptautinių pratybų „Gintarinė viltis 2011” atidarymo ceremonija

2011-06-13, 10:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

mokymai

KAM nuotr.

Šiandien Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone vyks tarptautinių pratybų „Gintarinė viltis 2011“ (angl. „Amber Hope 2011“) atidarymo ceremonija. Joje dalyvaus krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius, užsienio valstybių kariniai atstovai, kiti svečiai.


Po iškilmingos pratybų atidarymo ceremonijos renginio svečiai galės apžiūrėti pratybose dalyvaujančių šalių atsivežtą ginkluotės ir ekipuotės parodą.
Didžiausios šiais metais Lietuvoje rengiamos pratybos vienu metu vyks Pabradės poligone ir Lietuvos teritoriniuose vandenyse Baltijos jūroje. Jose dalyvaus apie 2,2 tūkst. karių ir civilių iš septynių NATO šalių narių – Estijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos ir Norvegijos bei dviejų Partnerystės taikos labui programoje dalyvaujančių šalių NATO partnerių – Gruzijos ir Suomijos.
Pratybose dalyvaus ir atstovai iš Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos raudonojo kryžiaus organizacijos. Planuojama, kad pratybų stebėti atvyks atstovai iš Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Kazachstano, Moldovos ir Ukrainos karinių pajėgų bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos.
Pratybos „Gintarinė viltis 2011“ vyks dviem etapais. Pirmojo pratybų etapo metu, birželio 13-18 d., padaliniai treniruosis vykdyti įvairias atsako į krizes karines operacijas, pratybų štabo elementas tuo pačiu metu metu treniruosis planuoti operacijas.
Antrojo pratybų etapo metu, birželio 19-23 d., kariai veiks pagal iš anksto sukurtą pratybų scenarijų, paremtą Lietuvos ir užsienio šalių karių patirtimi vykdant tarptautines atsako į krizes operacijas Afganistane, Irake ir Somalyje.
Pratybų „Gintarinė viltis 2011“ tikslas – gerinti NATO ir Partnerystės taikos labui programoje dalyvaujančių šalių karinių padalinių sąveiką ruošiantis dalyvauti bendrose atsako į krizes operacijose bei stiprinti NATO ir Aljanso partnerių karinį bendradarbiavimą.
Mokymų metu bus tobulinamas ir vertinamas Lietuvos kariuomenės pasirengimas vykdyti priimančiosios šalies paramą į Lietuvą atvykstančioms pajėgoms.
Lietuvos kariuomenė pratybas „Gintarinė viltis“ rengia nuo 1995 metų. Pastarąjį kartą šios serijos pratybos vyko 2007 metais Klaipėdoje.
Šių metų pratybas planuoja ir joms vadovaus Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas.

KAM inf.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24