L. Linkevičius: raginame Kosovą siekti tolesnės pažangos, vykdant integracijai į ES būtinas reformas

2013-07-27, 17:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius džiaugiasi Europos Sąjungos (ES) sprendimu pradėti derybas dėl Stabilizacijos ir asociacijos susitarimo ir sveikina Kosovo pažangą plėtojant Belgrado ir Prištinos dialogą, įgyvendinant prioritetines reformas ir užtikrinant tvarų valstybės funkcionavimą.

Ketvirtadienį Prištinoje L. Linkevičius susitiko su Kosovo Ministru Pirmininku Hašimu Taciu (Hashim Thaci), užsienio reikalų ministru Enveru Hoksajumi (Enver Hoxhajum), Europos integracijos ministre Vlora Citaku (Vlora Citaku) ir parlamentinės Europos integracijos komisijos atstovais. Jis aptarė Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai, Belgrado ir Prištinos dialogo susitarimų ir ES reformų įgyvendinimą, Vakarų Balkanų regioninio bendradarbiavimo klausimus.

L. Linkevičius pažymėjo, jog pirmininkavimo ES Tarybai metu Lietuva sieks užtikrinti sklandų pasirengimą deryboms dėl Stabilizacijos ir asociacijos susitarimo. Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat pabrėžė, kad pažangą prioritetinėse srityse būtina tęsti.

"Svarbu toliau siekti tvarios pažangos įgyvendinant Belgrado ir Prištinos dialogo susitarimus. Daugiau dėmesio turėtų būti skiriama priimtų strategijų ir veiksmų planų įgyvendinimui. Artėjant vietos savivaldos rinkimams rudenį, svarbu paspartinti rinkimų reformos įgyvendinimą", - sakė L. Linkevičius.

Ministras pabrėžė Lietuvos dėmesį visam Vakarų Balkanų regionui bei siekį plėtoti bendradarbiavimą su regiono šalimis. Vizito metu L. Linkevičius taip pat susitiko su Lietuvos piliečiais, dirbančiais tarptautinėse misijose ar nevyriausybinėse organizacijose Kosove.


www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24