Vilnius taps pasaulio moterų lyderių diskusijų centru

2011-06-29, 09:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2009-10-07_suomijos_prez_img_2545 Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Suomijos Prezidentė Tarja Halonen

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Suomijos Prezidentės Tarjos Halonen iniciatyva birželio 30 d. Prezidentūroje organizuojama konferencija „Moterys demokratijos stiprintojos: gerosios praktikos pavydžiai", kurioje susirinks įtakingiausios pasaulio moterys.

Pirmąkart Lietuvoje rengiamoje moterų aukšto lygio konferencijoje dalyvaus Suomijos Prezidentė Tarja Halonen, Kirgizijos Prezidentė Roza Otumbajeva, Kosovo Prezidentė Atifete Jahjaga, Mongolijos Prezidentas Elbegdroj Tsakhia, Albanijos Parlamento Pirmininkė Jozefina Coba Topalli, Latvijos Parlamento Pirmininkė Solvita Abuoltinė, Slovakijos Premjerė Iveta Radičova, JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, ES, Jungtinių Tautų ir ESBO atstovai, užsienio šalių parlamentų ir vyriausybių narės, žmogaus ir moterų teisių aktyvistai, nevyriausybinių organizacijų atstovai.

„Džiaugiuosi, kad į Lietuvą atvyksta daugybė išskirtinių moterų, kurių patirtis ir laimėjimai yra įkvepiantis pavyzdys visoms pasaulio moterims. Vilnius taps pasauliniu centru, kuriame bus keliami opiausi demokratijos ir lygių galimybių klausimai, o diskusijų rezultatai nurodys gaires, kaip stiprinti ir ginti moterų teises visame pasaulyje", - teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasaulio lyderės aptars, kaip skatinti moterų dalyvavimą politiniame, verslo ir visuomeniniame gyvenime bei kaip užtikrinti lygias saviraiškos ir karjeros galimybes, kokiomis priemonėmis stabdyti smurtą ir prekybą žmonėmis.

Aukšto lygio susitikimas rengiamas bendradarbiaujant su Moterų pasaulio lyderių taryba, Demokratijų bendrijomis, Europos lygių galimybių institutu ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis.

Konferencijos dieną taip pat įvyks Prezidentės Dalios Grybauskaitės dvišaliai susitikimai su Mongolijos Prezidentu Elbegdroj Tsakhia, Švedijos ūkio ir energetikos ministre Maud Olofsson ir Danijos užsienio reikalų ministre Lene Espersen.

Liepos 1 d. Prezidentė susitiks su JAV Valstybės sekretore Hillary Clinton, Kirgizijos Prezidente Roza Otumbajeva, Kosovo Prezidente Atifete Jahjaga, ES vyriausiąja įgaliotine užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton, JT Generalinio sekretoriaus specialia atstove Margot Wallstrom.

president.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24