Lietuvos ir Latvijos Premjerai aptarė energetikos projektus

2011-06-29, 17:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2

Premjeras Andrius Kubilius susitiko su Latvijos Ministru Pirmininku Valdžiu Dombrovskiu, atvykusiu į Vilnių vienos dienos neoficialaus vizito.

Darbo pietų metu kaimyninių valstybių Vyriausybių vadovai aptarė Lietuvos ir Latvijos politinę ir ekonominę padėtį, bendrus energetikos projektus, branduolinės jėgainės, terminalų statybų reikalus, vykdomą dujų sektoriaus pertvarką.

Premjero A. Kubiliaus požiūriu, suskystintų gamtinių dujų terminalo statyba Klaipėdoje ir regioninis terminalas Latvijoje, planuojamas statyti panaudojant Europos Sąjungos finansinę paramą, neprieštarauja vienas kitam.

Abu pašnekovai daug dėmesio skyrė politinėms Latvijos aktualijoms bei liepos 23 d. vyksiančiam visaliaudiniam referendumui dėl Latvijos Seimo paleidimo.

V. Dombrovskis įteikė A. Kubiliui švedų ekonomisto Anderso Aslundo knygą apie tai, kaip Latvija įveikė krizę. Premjeras A. Kubilius pasidžiaugė, kad jo retorinis pažadas, jog bus rašomi vadovėliai apie tai, kaip sėkmingai Lietuva ir kitos Baltijos šalys suvaldė krizę, jau pildosi. „Iš Baltijos valstybių daug ko gali pasimokyti kitos šalys, ypač pietinės ES narės. Nauja žinomo švedų ekonomisto knyga – tai dar vienas patvirtinimas“, - žurnalistams sakė Premjeras A. Kubilius.

Latvijos ir Lietuvos Premjerai taip pat pasikeitė nuomonėmis dėl situacijos Baltarusijoje.

vyriausybe.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24