Strasbūre – oficiali Lietuvos pirmininkavimo pradžia

2013-07-03, 07:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien, liepos 3 d., Strasbūre oficialiai pradės Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai. Šalies vadovė susitiks su Europos Parlamento Pirmininku Martinu Schulzu, Lietuvos pirmininkavimo prioritetus ir svarbiausius darbus pristatys ES 28 šalių europarlamentarams, atsakys į jų klausimus. Pirmininkaujančios valstybės vadovo kalba Europos Parlamento plenarinėje sesijoje Strasbūre yra oficiali pirmininkavimo pradžia.

Prezidentės teigimu, norint paspartinti europiečių gerovei svarbius sprendimus labai svarbu užtikrinti sklandų Lietuvos, kaip ES Tarybai pirmininkaujančios šalies, bendradarbiavimą su Europos Parlamentu ir kitomis Europos institucijomis.

Vizito Strasbūre metu Lietuvos Prezidentė taip pat kartu su Europos Pralamento vadovu Martinu Schulzu dalyvaus spaudos konferencijoje, kurioje atsakys į ES šalių žurnalistų klausimus.

Abu renginiai bus tiesiogiai transliuojami Europos Parlamento interneto puslapyje: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/schedule, „Europe by Satelite" ir LRT televizijų.

www.president.lt

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24