Vyriausybė nepritaria siūlomai PVM lengvatai mėsai, teigia A. Butkevičius

2013-06-27, 15:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras Algirdas Butkevičius pakartojo, kad Vyriausybė nepritaria koalicijos partnerių siūlomai pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatai šaldytai mėsai.

"Jūs galite man atsakyti labai trumpai ir aiškiai - taip arba ne. Nes jūs pradedate kalbėti apie studentus ir nedarbo mažėjimą, kas yra dar mūsų Vyriausybės pasiekimas (...) Bet aš jūsų klausiu labai paprasto klausimo: tai jūs pritariate pono Broniaus Bradausko ir Viktoro Uspaskicho pasiūlytai pataisai taikyti PVM lengvatą šaldytai mėsai, kurios kaina būtų 200 mln. litų valstybės biudžeto pajamų. Pritariate? Taip ar ne?", - ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime Premjero primygtinai teiravosi opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Andrius Kubilius.

Jis kritikavo valdančiosios koalicijos sprendimus dėl PVM lengvatų plėtimo, kai Europos Sąjunga pasisako už griežtesnę fiskalinę drausmę. A. Kubilius neslėpė, kad tokios lengvatos yra socialdemokratų sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio kaina, kuriam po interpeliacijos pavyko išsilaikyti poste.

"Ar tai yra tik vieno ministro tokia kaina, ar yra koks nors skirtumas? Pavyzdžiui, kiek kainuoja Juozas Bernatonis? Kiek kainuotų jūsų išlikimas - ar tiek pat, ar kažkiek daugiau? - klausė A. Kubilius.

"Dėkoju už klausimą. Aš manau, kad reiktų padaryti aukcioną", - juokavo Vyriausybės vadovas.

Ministras Pirmininkas paneigė, kad PVM lengvatos susijusios su V. P. Andriukaičio išlikimu, ir teigė, kad Ministrų kabinetas PVM lengvatoms nepritaria ir laikosi griežtos finansinės drausmės.

"Aš jums trečią kartą pasakysiu, kad Vyriausybė nepritaria jokioms kitoms lengvatoms arba pataisoms", - atsakė A. Butkevičius.

"Tvirtai išgirdote, o galėčiau ir daugiau informacijos pateikti tais klausimais", - pridūrė jis.

Pagal įstatymo pataisas, lengvatinį 5 procentų PVM tarifą siūloma taikyti šviežiai atšaldytai mėsai ir turizmo veiklą reglamentuojančių teisės aktų nustatyta tvarka teikiamoms viešbučio tipo ir specialaus apgyvendinimo paslaugoms.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24