Baltijos šalių ir Vokietijos diplomatijos vadovai: siekiame, kad Rytų partnerystės susitikimas taptų sėkmės istorija

2013-06-22, 11:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos, Estijos, Latvijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrai Linas Linkevičius, Urmas Paetas, Edgaras Rinkevičius ir Guido Westerwelle birželio 21 dieną Pažaislyje paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame pabrėžiama šalių teikiama svarba ir parama Rytų partnerystės programai.

„Mūsų bendras pareiškimas liudija, kad pripažindami Rytų partnerystės strateginę svarbą, atsakingai ruošiamės artėjančiam viršūnių susitikimui Vilniuje. Norime, kad jo metu, prieš tai išpildžius būtinas sąlygas, būtų parafuoti susitarimai su Gruzija, Moldova ir Armėnija bei pasirašyta Asociacijos sutartis su Ukraina. Manome, kad Vilniaus susitikime turime nubrėžti naujas strategines gaires Rytų partnerių atžvilgiu – esame pasiryžę ir toliau vystyti Rytų partnerystės programą, kaip Europos Sąjungos užsienio politikos prioritetą", – teigė L. Linkevičius.

Lietuvos diplomatijos vadovo teigimu, keturių ministrų pareiškimas dar kartą patvirtina, kad Baltijos šalis ir Vokietiją jungia bendra vizija Rytų kaimynų atžvilgiu, kuriai įgyvendinti būtinas šalių susitelkimas.

„Šiandien vieningai išsiuntėme aiškią žinią Rytų partneriams: jūs mums rūpite, mes jus matome, vertiname padarytą pažangą ir drąsiname toliau vykdyti reformas, reikalingas Asociacijos sutarčių pasirašymui, politiniam bei ekonominiam priartėjimui prie Europos. Rytų partnerystė visų pirma buvo sukurta remti tuos, kurie pasiryžta eiti demokratijos, teisės viršenybės ir pagarbos žmogaus teisėms vertybėmis grįstu keliu, kuris veda link Europos. Ši kelionė retai būna lengva ir sklandi, bet tik nuolatinis bei nuoširdus ES valstybių narių įsitraukimas ir dėmesys gali padėti sėkmingai užbaigti kelionę – tai galioja tiek Rytų, tiek Pietų partnerysčių programoms. Ne taip seniai mes patys ėjome tuo keliu", – sakė L. Linkevičius.

ES ir Rytų partnerystės viršūnių susitikimas Vilniuje, vyksiantis lapkričio 28–29 dienomis, yra vienas svarbiausių renginių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu. 3+1 susitikime taip pat aptarti kiti aktualūs klausimai: ES darbotvarkė, santykiai su Rusija, ES bendra saugumo ir gynybos politika, pristatytas Lietuvos pasiruošimas pirmininkavimui.

Tai jau 15-tasis trijų Baltijos valstybių ir Vokietijos ministrų susitikimas, kuris po ketverių metų pertraukos vyksta Lietuvoje. Kitais metais susitikimą rengs Estija.

www.urm.lt 

www.L24.lt 

Komentarai  

 
#1 ... 2013-06-22 23:04
Kazkokia pasenusi, sovrusiskai susiaurinta, neatitinkanti posowietines tikroves Baltijos valstybiu samprata ar savoka.
URMas turejo rasyti: posowietiniu Baltijos valstybiu i Vokietijos ministru susitikimas.
Dabar "...trijų Baltijos valstybių ir Vokietijos ministrų susitikimas, ..." Naturalus klausimas -kokiu truju????
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24