L. Linkevičius su EK atstovu aptarė Lietuvos prioritetus humanitarinės pagalbos srityje

2013-06-17, 13:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos Sąjungos (ES) savanorių korpuso steigimą, humanitarinės pagalbos politikos efektyvumo didinimą, bendruomenių ir valstybių gebėjimo atsilaikyti prieš krizes stiprinimą, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Vilniuje aptarė su Europos Komisijos Humanitarinės pagalbos ir civilinės saugos generaliniu direktoriumi Klausu Sorensenu (Claus Sorensen).

Ministras svečiui pristatė Lietuvos pasirengimą pirmininkauti ES Tarybai, diskutuota, kaip pagerinti ES Tarybos ir Europos Komisijos bendradarbiavimą, apsikeitimą informacija teikiant humanitarinę pagalbą, ypač sudėtingų krizių sąlygomis, pavyzdžiui, Sirijoje, Malyje. Pabrėžta, kad būtina didinti šių šalių atsparumą krizėms - šiai aktualiai temai daug dėmesio bus skiriama ir Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu.

Humanitarinė pagalba - svarbi ES išorės politikos sritis, skirta padėti nuo karinių konfliktų, gamtinių katastrofų bei bado kenčiantiems pasaulio žmonėms.

ES ir valstybės narės kartu yra didžiausios pasaulyje humanitarinės pagalbos teikėjos - teikiama pagalba sudaro 50 proc. visos pasaulyje teikiamos humanitarinės pagalbos.

Tam, kad humanitarinė pagalba būtų efektyvi, ją teikiant būtina laikytis svarbiausių keturių humanitarinės pagalbos principų: žmogiškumo, neutralumo, nešališkumo ir nepriklausomumo. Šių principų laikymasis ypač svarbus karinių konfliktų atvejais tam, kad humanitarinė pagalba nebūtų naudojama kaip politinis instrumentas, ir padėtų ten, kur žmonių sveikatai ar gyvybei gresia pavojus.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24