L. Linkevičius: su Vokietija žvelgiame viena kryptimi

2013-06-11, 19:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Likus žingsniui iki pirmininkavimo ES Tarybai Lietuvai svarbus Vokietijos palaikymas, sako Lietuvos diplomatijos vadovas.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį Berlyne susitikime su Vokietijos užsienio reikalų ministru Gvidu Vestervele (Guido Westerwelle) pabrėžė šios šalies paramos Lietuvai, greitai perimsiančiai pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) Tarybai, svarbą ir ragino ateinantį pusmetį vieningai siekti visai Europai svarbių tikslų.

"Lietuva yra matoma, girdima ir vertinama Vokietijoje. Dar kartą sulaukėme palaikymo mūsų pirmininkavimo metu siekti patikimos, augančios ir atviros Europos ateities. Kurdami tokią Europą su Vokietija žvelgiame viena kryptimi", - L. Linkevičius cituojamas Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministras pristatė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus, aptarė aktualius Rytų partnerystes klausimus, Lietuvos siekį tapti euro zonos nare.

Berlyne L. Linkevičius taip pat susitiko federalinės kanclerės patarėjais užsienio ir saugumo politikos klausimais bei Europos klausimais, taip pat su Bundestago Užsienio reikalų komiteto pirmininku Ruprechtu Polencu (Ruprecht Polenz).

Bundestage bei Europos Komisijos atstovybėje Lietuvos diplomatijos vadovas skaitė pranešimus apie būsimo pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus ir svarbiausius laukiančius darbus.

Vokietija yra viena svarbiausių Lietuvos partnerių ES ir NATO. Užsienio prekybos partnerių sąraše Vokietija užima antrą vietą ir yra trečia didžiausia investuotoja Lietuvoje.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24