D. Grybauskaitė: pagaliau turėtume ryžtis suteikti žmonėms teisę patiems rinkti savo merus ir seniūnus

2013-06-11, 10:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina suteikti šalies gyventojams teisę patiems rinkti savo merus ir seniūnus.

Antradienį Seime skaitydama metinį pranešimą, šalies vadovė taip pat akcentavo, jog per du dešimtmečius Lietuva pagarbos žmogaus teisėms ir demokratijai, įstatymo viršenybei srityse pažengė tiek, kiek dauguma Europos Sąjungos šalių ėjo triskart ilgiau.

"Tačiau teisę į demokratiškus, sąžiningus ir laisvus rinkimus - pamatinę demokratijos sąlygą - pernai turėjome apginti iš naujo. Tai buvo precedento neturinti mūsų kova už skaidrumą ir atsakomybę. Skubios teisinės priemonės ir spontaniškai gimęs pilietinis judėjimas "Baltosios pirštinės" neleido mūsų šalyje prigyti apmokėtais kalinių balsais, brangesniais veršeliais, alumi ir provokacijomis perkamai demokratijai", - džiaugėsi D. Grybauskaitė.

Ji pažymėjo, jog politinė branda ateina nelengvai, o pirmieji rinkimai be tiesioginės priklausomybės nuo verslo pinigų šalies partijoms padėjo sumažinti politinės korupcijos riziką ir išsivaduoti nuo oligarchinių grupių įtakos.

"Deja, postų dalybos dar ir po šių parlamento rinkimų virto ne kompetencijų, o partinių interesų varžytuvėmis. Dėl kurių šią žiemą Seimo darbotvarkėje dominavo teisinių imunitetų klausimai. O šildymo sąskaitos toliau skurdino žmones. Galiausiai neliečiamybės imta siekti net partijoms, o šalies gyventojams svarbūs sprendimai marinami darbo grupėse", - kritikos Algirdo Butkevičiaus Vyriausybei pažėrė D. Grybauskaitė.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24