Lietuvoje pirmą kartą lankysis Airijos kariuomenės vadas

2013-05-29, 07:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužės 29 - birželio 1 d. Lietuvoje su oficialiu vizitu lankysis Airijos kariuomenės vadas generolas leitenantas Seanas McCannas (Seán McCann). Vizito metu pirmą kartą Lietuvoje viešintis svečias susitiks su krašto apsaugos ministru Juozu Oleku, Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Arvydu Pociumi, kitais ministerijos ir kariuomenės atstovais, lankysis Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų, Karinių oro pajėgų ir Karinių jūrų pajėgų štabuose. Airijos kariuomenės vadas taip pat lankysis įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje.

Lietuvos atstovai su Airijos kariuomenės vadu aptars dvišalį Lietuvos ir Airijos karinį bendradarbiavimą. Airijos kariuomenės vadui bus pristatyta Lietuvos kariuomenės vykdomos reformos, kariuomenių vadai pasidalys dalyvavimo Jungtinių Tautų, NATO ir Europos Sąjungos (ES) kitus klausimus.

Lietuva ir Airija dalyvauja ES bendroje saugumo ir gynybos politikoje. Tiek Lietuvos, tiek Airijos kariai yra dalyvavę ES kovinių gupių budėjimuose. Pastarąjį pusmetį jau septintą kartą šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujanti Airija aktyviai dalyvauja ir ES vadovaujamose tarptautinėse misijose. Šios šalies kariai dislokuoti Bosnijoje ir Hercegovinoje, Malyje ir Somalyje. Šių metų antroje pusėje pirmininkavimą ES Tarybai iš Airijos perimsianti Lietuva taip pat yra skyrusi karius budėti ES kovinėje grupėje nuo liepos 1 d., Malyje ES mokymo misijoje dalyvauja du Lietuvos kariai, o vasaros pabaigoje į tarptautinę ES vadovaujamą operaciją prie Somalio krantų planuojama išvyks iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų karių suformuota Autonominė laivų apsaugos grupė.

www.kariuomene.kam.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24