Seimas apribojo VAD direktoriaus kadenciją

2013-05-28, 14:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas, priėmęs Vadovybės apsaugos įstatymo pataisas, apribojo Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktoriaus kadencijų skaičių iki dviejų kadencijų iš eilės.

Pasibaigus Vadovybės apsaugos departamento direktoriaus kadencijai jo rašytiniu sutikimu jis galės būti perkeltas į kitas laisvas pareigas Vadovybės apsaugos departamente.

Siekiant, kad VAD pareigūnai galėtų laiku ir efektyviai paveikti asmenis, galinčius daryti teisės pažeidimus ir tuo kelti grėsmę saugomų asmenų ir (ar) saugomų objektų saugumui, įstatyme įtvirtinta prevencinė priemonė - didesnės rizikos asmens oficialus įspėjimas. Tikimasi, kad tai padės VAD pareigūnams užkirsti kelią didesnės rizikos asmenų keliamai grėsmei saugomiems asmenims ir (ar) saugomiems objektams.

Siekiant sudaryti sąlygas VAD pareigūnams užtikrinti efektyvesnę saugomų asmenų ir saugomų objektų apsaugą, įstatyme įtvirtintos jiems šiam tikslui pasiekti būtinas teisės: teisė laikinai apriboti patekimą į tam tikrą teritoriją ar patalpą, įpareigoti fizinius ir juridinius asmenis laikinai nutraukti vykdomus darbus, laikinai apriboti ir uždrausti transporto eismą, teisė reikalauti iš asmens(-ų) nesiartinti prie saugomo asmens iki VAD pareigūno nurodyto atstumo.

Priimtomis pataisomis patikslintas prievartos priemonių ir atvejų, kada gali būti naudojamos atitinkamos prievartos priemonės, sąrašas, apibrėžta psichinės prievartos sąvoka.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme neįtvirtintas VAD direktoriaus kadencijų skaičiaus ribojimas. VAĮ taip pat nenustatytos šios VAD pareigūnų teisės: pareikšti didesnės rizikos asmeniui oficialų įspėjimą, laikinai apriboti patekimą į tam tikrą teritoriją ar patalpą, įpareigoti fizinius ir juridinius asmenis laikinai nutraukti vykdomus darbus, laikinai apriboti ir uždrausti transporto eismą, reikalauti iš asmens(-ų) nesiartinti prie saugomo asmens iki VAD pareigūno nurodyto atstumo. Įstatyme nereglamentuotos psichinės prievartos naudojimo sąlygos, sprogstamųjų medžiagų naudojimo atvejų sąrašas neišsamus, nėra aiškiai nurodyti subjektai, teikiantys VAD duomenis neatlygintinai.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24