Seimas pritarė LLRA pateiktam negimusių vaikų apsaugos įstatymo projektui

2013-05-28, 13:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Seimas pritarė LLRA pateiktam negimusių vaikų apsaugos įstatymo projektui. Projekto pateikimui pritarė 46 Seimo nariai, prieš buvo 19 ir 25 susilaikė. Toliau pateiktus projektus svarstys Seimo komitetai, į Seimo plenarinių posėdžių salę jie turėtų sugrįžti tik rudens Seimo sesijoje.

„Šiuo metu Lietuvos Respublikoje nėra įstatymo, saugančio gyvybę prenatalinėje fazėje. Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymas atspindi Katalikų bažnyčios, popiežiaus Jono Pauliaus II mokymus, taip pat mūsų šalies piliečių lūkesčius. Įstatymas bus ryžtingas žingsnis ginant mūsų šalies gyvybiškai svarbius interesus demografijos ir visuomenės moralės srityse. Išanalizavus kitų šalių įstatyminę bazę paaiškėjo, kad siūlomas įstatymas jau seniai priimtas kai kuriuose ES šalyse (Airijoje, Lenkijoje, Maltoje). Įgyvendinant įstatymą, Airijoje, Lenkijoje ir Maltoje nekilo kokių nors nenumatytų sunkumų, išskyrus liberaliųjų pažiūrų visuomenės dalies pasipriešinimą“, – sakė LLRA frakcijos narys Zbignev Jedinskij.

Įstatymo projekte įvesti pagrindiniai gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos principai – tai konstatavimas, kad žmogaus gyvybė prasideda nuo moters apvaisinimo ir kad visi klausimai, susiję su gyvybės prenatalinėje fazėje apsauga turi būti sprendžiami, teikiant prioritetą vaiko prenatalinėje fazėje teisėms, išskyrus 2 atvejus:
1)      kai nėštumas gresia nėščios moters gyvybei ar sveikatai;
2)      kai yra pagrįstų įtarimų, kad nėštumas atsirado dėl nusikalstamų veikų.

LLRA savo programoje pabrėžia, kad negimusios gyvybės apsauga yra labai svarbus žingsnis siekiant gerinti Lietuvos demografinę padėtį ir užkirsti kelią ekstremaliems, amoraliems veiksmams ir polinkiams.

Tradicinių šalies religinių bendrijų atstovai bendru pareiškimu pasisako prieš abortus ir pabrėžia, kad nėštumo nutraukimas visada yra gyvybės atėmimas konkrečiam žmogui.

www.L24.lt

Komentarai  

 
#5 G. 2013-05-29 00:16
nereikia tiketi Viespat Dievu, kad suvokti, kad ABPRCIJA tai blogis!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#4 . 2013-05-28 22:55
idomu butu vardinius balsavimo sarasus panagrineti.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#3 GRETA 2013-05-28 16:04
Palaikau, sveikintinas žingsnis. sekmes!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Nieja 2013-05-28 14:27
http://www.youtube.com/watch?v=jvWnHuHq4h4
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 sveikinu 2013-05-28 14:10
Vienam Tomasevskiui vaikai terupi. Geras butu Lietuvos prezidentas.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24