A. Butkevičius: prieš ūkio ministrę stipriai kovojo tam tikros interesų grupės

2013-05-28, 11:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras Algirdas Butkevičius, paklaustas, ar tikėtina, jog tam tikros interesų grupės, kurioms neįtiko ūkio ministrė Birutė Vėsaitė, pasistengė dėl jos atstatydinimo, atsakė teigiamai.

"Tam tikros interesų grupės prieš ją labai stipriai pradėjo kovoti nuo tos dienos, kai ji pasakė, jog kai kuriose institucijose bus atliktas auditas. Po tokio jos pareiškimo iškart buvo matyti pasipylusi kritika jos adresu", - antradienį LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičius taip pat pažymėjo, kad B. Vėsaitė pakeitė požiūrį į vadybą pačioje Ū(kio ministerijoje ir pradėjo reikalauti atskaitomybės iš jai pavaldžių įstaigų.

"Kai kuriems toks jos elgesys irgi nepatiko. Atsimenate, pradėjo lėktuvėlius lankstyti ir dėlioti prie Ūkio ministerijos pastato. Atrodo, Vyriausybė yra viena, o jai ar atskiriems ministrams sąlygas nori diktuoti tie žmonės, kurie anksčiau dirbo Vyriausybėje ir niekaip negali susitaikyti su tuo, kad šiuo metu ne jie Lietuvoje priima sprendimus ir ne jie už juos atsako", - pažymėjo A. Butkevičius.

Premjeras: B.Vėsaitė dirbs iki kito pirmadienio - VTEK išvados jokios įtakos neturės

A. Butkevičius tikina, jog pirmadienio vakarą valdančiosios koalicijos taryboje buvo priimtas galutinis sprendimas - ūkio ministrė pareigas eis iki birželio 3 d.

"Tik po valdančiosios koalicijos tarybos susitikimo buvo priimtas sprendimas, kad ministrė yra padariusi klaidą. Pirmadienio vakarą buvo priimtas galutinis sprendimas, kad ji dirbs iki ateinančios savaitės pirmadienio", - antradienį LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Paklaustas, ar Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvados dar galėtų pakeisti jau priimtą sprendimą, Ministras Pirmininkas tvirtino abejojantis.

"Aš manau, kad įtakos jau tikriausiai jokios nebeturės. Bet bus galima sužinoti VTEK nuomonę, kuri surinks visą informaciją, teisiškai įvertins tokį ministrės elgesį ir pasakys, ar buvo pažeistas viešų ir privačių interesų įstatymas. Gal VTEK išsklaidys abejones ir ši tema nebebus eskaluojama", - pažymėjo Premjeras.

ELTA primena, jog socialdemokratai jau pirmadienį užsiminė svarstysią galimus kandidatus į ūkio ministrus. Kaip vienas iš realių pretendentų minimas buvęs socialdemokratų patriarcho Algirdo Brazausko Vyriausybės kancleris Antanas Zenonas Kaminskas.

Taip pat minimos socialdemokratų deleguoto dabartinio ūkio viceministro Mariaus Busilo, Seimo narių Broniaus Bradausko ir Albino Mitrulevičiaus pavardės.

VTEK prašymus įvertinti B. Vėsaitės elgesį nagrinės antradienį.

A. Butkevičius ir Seimo narė Agnė Bilotaitė komisijos prašo įvertinti, ar ūkio ministrė, kaip teigiama, į tarnybinę komandiruotę Kazachstane vykusi UAB "Arvi" užsakytu lėktuvu, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad ūkio ministrės B. Vėsaitės veiksmuose išryškėjus atviros politinės korupcijos požymiams Premjeras A. Butkevičius turėtų ieškoti kito kandidato į šias pareigas.

"Ūkio ministrės veiksmuose išryškėjo atviros politinės korupcijos požymiai. Tai gali pakenkti valstybės prestižui ir atbaidyti skaidrias investicijas. Todėl Premjeras turėtų ieškoti naujo kandidato į ūkio ministrus", - sakė D. Grybauskaitė.


www.L24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24