Vilniuje lankysis Rumunijos užsienio reikalų ministras

2013-05-27, 14:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniuje gegužės 28–29 dienomis lankysis Rumunijos užsienio reikalų ministras Titusas Corlăţeanas.  Vizito metu jis susitiks su Seimo Pirmininku Vydu Gedvilu, Seimo Užsienio reikalų bei Europos reikalų komitetų vadovais bei nariais, Seimo tarpparlamentinės ryšių su Rumunija grupės vadovu Algirdu Sysu ir šios grupės nariais, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Susitikimuose pagrindinis dėmesys bus skiriamas Lietuvos ir Rumunijos dvišalio dialogo stiprinimui artėjančio Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai kontekste. Bus aptariama ES darbotvarkė, dvišalis Lietuvos ir Rumunijos bendradarbiavimas, artėjantis ES ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimas Vilniuje.

Vizito metu Rumunijos ministras lankysis Vilniuje organizuojamame Lietuvos ir Rumunijos verslo forume, kur pasakys sveikinimo kalbą. Forume dalyvaus Lietuvos ir Rumunijos informacinių technologijų, maisto ir gėrimų pramonės, turizmo ir kitų ekonomikos sektorių įmonių atstovai.

Pastaraisiais metais pastebimas dvišalės prekybos intensyvėjimas – praėjusiais metais Lietuvos ir Rumunijos prekybos apyvarta siekė 353 mln. litų ir nuo 2009 m. išaugo jau daugiau nei dvigubai, eksportas sudarė 186 mln. litų, importas – 167 mln. litų. Be to, Lietuvos verslas vis labiau įsitvirtina Rumunijos rinkoje – Lietuvos tiesioginės investicijos Rumunijoje sudaro 55 mln. litų, Rumunija šiuo metu yra 14 vietoje pagal Lietuvos investicijų dydį užsienyje.

T. Corlăţeanas taip pat lankysis Vilniuje akredituotame NATO Energetinio saugumo kompetencijos centre, kur susitiks su centro direktoriumi Romualdu Petkevičiumi. Ministras taip pat viešės Vilniaus universitete. Susitikime su laikinai Vilniaus universiteto rektoriaus pareigas einančiu Jūru Baniu bus aptartos Lietuvos ir Rumunijos universitetų glaudesnio bendradarbiavimo galimybės.

www.urm.lt

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24