Lietuva ir Kazachstanas pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje

2013-05-25, 08:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Astanos ekonominio forumo darbe dalyvaujantis Lietuvos Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis ir Kazachstano Sveikatos apsaugos ministrė Salidat Kairbekova penktadienį pasirašė susitarimą dėl dviejų šalių bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje. Pasak V. P. Andriukaičio, naujasis dokumentas leis praturtinti jau vykstantį dviejų šalių bendradarbiavimą, padės abiems šalims spręsti prioritetinius uždavinius stiprinant žmonių sveikatą.

Lietuvos ir Kazachstano sveikatos apsaugos ministrų susitikime buvo aptartos tolimesnės dviejų šalių bendradarbiavimo perspektyvos bei gydytojų kvalifikacijos kėlimo galimybės reabilitacijos, onkologijos, kardiochirurgijos, neonatologijos ir kitose srityse. Kaip pabrėžė Kazachstano Respublikos sveikatos apsaugos ministrė S. Kairbekova, bendradarbiavimas sveikatos apsaugos srityje su Lietuva yra „ypatingai perspektyvus bei sveikintinas".

„Pasirašytas susitarimas liudija, kad Lietuvos medikų profesionalumas Kazachstane aukštai vertinamas. Jis neatsirado tuščioje vietoje. Jau ne vienerius metus Lietuvos Sveikatos mokslų universitete kvalifikaciją kelia kazachų gydytojai, slaugytojai. LSMU atstovai taip ne vieną kartą lankėsi įvairiuose Kazachstano regionuose, rengė susitikimus su vietos medikais, teikė metodinę paramą, rengė konferencijas, – sako V.P Andriukaitis. – Neabejoju, kad pasirašius susitarimą, Kazachstano ir Lietuvos biomedicinos mokslininkų, specialistų praktikų bendradarbiavimas plėsis, į jį įsijungs vis daugiau su sveikatos apsauga susijusių institucijų. Globaliame pasaulyje, siekiant pažangos ir žmonių gerovės, labai svarbu pozityvus valstybių bei atskirų profesinių bendruomenių bendradarbiavimas".

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras taip pat apsilankė Kazachstano Nacionaliniame medicinos holdinge, Astanos ekonominio forumo plenarinėje sesijoje, skirtoje sveikatos apsaugos klausimams, skaitė pranešimą „Lietuvos sveikatos apsaugos sistema globalios sveikatos apsaugos sistemos kontekste".

Penktadienio vakarą Lietuvos sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis Astanos medicinos universitete skaito paskaitą apie Lietuvos sveikatos apsaugos sistemą.

www.sam.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24