Solidarumas ir demokratija turi tapti stipresnio ekonominio valdymo dalimi, teigia EP nariai

2013-05-24, 10:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtadienį Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją dėl tolesnių Ekonominės ir pinigų sąjungos valdymo stiprinimo žingsnių, kur pažymėjo, kad jau parengtų taisyklių įgyvendinimas turi būti viršesnis už bet kokį naują pasiūlymą. Kartu EP nariai atkreipė dėmesį, kad naujuose pasiūlymuose Komisija nenumatė pakankamai demokratinės kontrolės.

Rezoliucija, kuriai pritarė 484 EP nariai, 107 nepritarė, o 13 susilaikė, reaguoja į prieš mėnesį Komisijos pateiktus pasiūlymus dėl naujų priemonių sustiprinti nacionalinių reformų koordinavimą bei ES ekonomikų konvergenciją bei konkurencingumą. EP pažymi, kad Komisija visų pirma turi užtikrinti, kad būtų įgyvendintas šešių teisės aktų ir dviejų dokumentų rinkinys. Tik po to būtų galima koncentruotis į naujus pasiūlymus.

Europarlamentarai ragina naujus nacionalinių reformų koordinavimo būdus įtraukti į jau veikiantį Europos semestro procesą ir suteikti Europos Parlamentui galimybę užtikrinti demokratinę atskaitomybę. Rezoliucijoje pažymima, kad ES valdymas turi nepažeisti Europos ir nacionalinių parlamentų prerogatyvų, ypač tais atvejais, kai numatytas bet koks suverenumo perleidimas. Kartu raginama labiau įtraukti nacionalinius parlamentus, ypač, kai jų vyriausybės rengia ekonominių reformų planus.

EP nariai reikalauja, kad stipresnė ekonominių reformų koordinacija ir jų kontrolė iš Komisijos pusės turėtų būti suderinta su paskatų mechanizmu, tame tarpe ir finansiniu, kuris didintų solidarumą, sanglaudą ir konkurencingumą. Tai leistų palengvinti trumpalaikį neigiamą struktūrinių reformų poveikį.

Europarlamentarai atkreipia dėmesį, kad taikomos priemonės neturėtų turėti neigiamo poveikio socialinei įtraukčiai, darbuotojų teisėms, sveikatos priežiūrai ir kitiems socialiniams klausimams.

Rezoliucija galiausiai kritikuoja Komisijos pateiktą aiškinimą, kad konkurencingumas remiasi žemesnėmis kainomis, nesigilinant į kitus svarbius aspektus kaip mokesčių vengimas arba socialiniai ir užimtumo klausimai.

www.europarl.europa.eu

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24