Savo neveiklumą konservatoriai slepia prisidengdami Lenko korta

2013-05-23, 16:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Seimo plenariniame posėdyje opozicinės konservatorių frakcijos narių buvo teikiamas nutarimo projektas, kuriuo siekiama kreiptis į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą su prašymu išaiškinti, ar Seimo rinkimo įstatymo 38 straipsnio 4 dalies ir Savivaldybių rinkimų įstatymo 36 straipsnio 4 dalies nuostatos reiškia, kad Seimo nariu negali būti asmuo, kuris pagal užsienio valstybės įstatymą užsienio valstybės pareigūnui išreiškė savo valią priklausyti kitai, nei Lietuvos, tautai, turi užsienio valstybės dokumentą, išduotą jam pagal tos valstybės įstatymus, kuris suteikia tam tikras politines, socialines, ekonomines ir kultūrines teises toje valstybėje.

Už nutarimo projektą balsavo 29 Seimo nariai, prieš buvo 33 ir 41 Seimo narys susilaikė. Seimo nariai nepritarė nutarimo projektui ir jį atmėtė.

„Nutarimo projekto autoriai iš visų jėgų norėtų įtikinti, kad Lenko korta yra dokumentas, kuris iš esmės reiškia pasižadėjimą būti ištikimam Lenkijai ir todėl ją turintis parlamentaras negali vienu metu prisiekti kaimyninei šaliai ir Lietuvai. Kokiu teisiniu pagrindu remiasi autoriai manydami, kad Lenko korta reiškia kažkokius pasižadėjimus? Ar tiktai tuo, kad Lenko kortos turėjimas yra siejamas su pareiga gerbti tą užsienio valstybę ir jos tautą, nekenkti tai valstybės ir jos viešajai tvarkai? Ir esmė čia visai ne Lenko korta. Norėdami gauti vizą į bet kurią valstybę, anketoje perskaitysite ir pasirašysite tuos pačius žodžius. To paties reikalauja įteikiantys banko ar nuolaidų korteles. Lenko korta nesuteikia daugiau teisių negu ją turintiems priklauso pagal Europos teisę. Visas šis iš naujo išpūstas burbulas yra ne kas kita, kaip dėmesio nukreipimas nuo konservatorių neveiklumo ir nesiorientavimo aplinkoje" – kalbėjo LLRA frakcijos Seime narys Michal Mackevič.

Šių metų gegužės 22 dieną Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime išplatintas melagingas pranešimas neatitinka tikrovę ir klaidina visuomenę.

Primename, kad praeitos kadencijos metu du kartus Seimas svarstė panašius projektus dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą ir du kartus projektai buvo atmesti.

www.l24.lt

Komentarai  

 
#3 Tatus 2013-05-24 00:55
O kas kalba? Buvęs aukščiausio lygio sovietinis veikėjas "Červony štandar" redaktorius. Ar tai jam reikalinga viza į PL? Demagogas
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 lech 2013-05-23 20:20
Cituoja Polak:
litwin cham , a Polak Pan

Trzeba uwzględniać nie obywatelstwo, a człowieczeństwo. Jak Litwin tak i Polak może być chamem i PANEM!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 Polak 2013-05-23 16:20
litwin cham , a Polak Pan
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24